MENIU

Războiul de la graniță. Sute de civili, refugiați în fabrica din Severodonețk

Război Rusia-Ucraina / Sursa foto: Profi Media

Aproximativ 800 de civili s-au refugiat într-o uzină chimică din Severodonețk, în estul Ucrainei, unde luptele dintre armata ucraineană și cea rusă fac ravagii de mai multe zile, a declarat marți avocatul american al magnatului Dmitro Firtaș, care deține fabrica.

„Aproximativ 800 de civili s-au refugiat în adăposturile de la uzina chimică Azot, deținută de grupul DF al lui Dmitro Firtaș”, a declarat Lanny Davis, avocatul magnatului ucrainean, într-un comunicat. „Cei 800 de civili includ aproximativ 200 dintre cei 3.000 de angajați ai uzinei și aproximativ 600 de locuitori din Severodonețk”, a adăugat el, potrivit Le Figaro.

Contactată de AFP, președinția ucraineană nu confirmase informația până la sfârșitul după-amiezii. Potrivit comunicatului publicat pe site-ul grupului DF, cei 200 de angajați încă prezenți la uzină „rămân (…) pentru a asigura protecția substanțelor chimice extrem de explozive aflate încă pe amplasament”. Fabrica Azot este situată în Severodonețk, un oraș-cheie din regiunea Lugansk, unde trupele rusești încearcă de câteva săptămâni să preia controlul complet.