MENIU

Suspectul principal în dubla crimă de la Iaşi, primele declaraţii în faţa anchetatorilor. Ce a spus marocanul

Suspect de crima FOTO: Captura video

Potrivit avocatei lui Ahmed Sami El Burkadi, suspectul şi-a susţinut nevinovăţia şi a dat detalii despre activităţile din intervalul 8-10 decembrie 2021. Marocanul le cere procurorilor să contacteze firma de taximetrie Uber, cu sediul în San Francisco, SUA.

Studentul marocan Ahmed Sami El Burkadi, suspectul principal în cazul dublei crime comise în Iaşi la sfârşitul anului trecut, a fost audiat luni, 7 februarie, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi.

Sunt primele declaraţii date în faţa anchetatorilor, deşi este în arest preventiv de aproape două luni.  Ahmed Sami el Bourkadi le-a spus anchetatorilor ce a făcut pe 8, 9 şi 10 decembrie. 

Procurorii au cerut câteva detalii privitor la traseul pe care l-a parcurs Ahmed Sami el Bourkadi la casa celor doi tineri ucişi, Youssef Ajniyah şi Vanessa Burlacu. 

A detaliat traseul pe care l-a făcut, orele la care a mers la locuinţa victimelor şi din ce motiv. 

A spus că pe data de 8 decembrie a plecat de la Palas, pe 9 a trecut o singură dată deoarece îi trebuia un halat medical, iar pe data de 10 a revenit la rugămintea surorii victimei care l-a sunat spre seară, după ce în prealabil îl sunase mai multe persoane. 

Trecuse spre seară pentru a vedea ce s-a întâmplat acolo. A precizat că a văzut geamul lateral spart, era lumină în casă, iar în momentul respectiv s-a speriat şi a plecat", a precizat Raluca Andrei, avocata suspectului.   

Aceasta a cerut audierea unei şoferiţe de la Uber, numai că pentru identificarea acesteia trebuie ca firma americană să-şi dea concursul. 

Marocanul Youssef Jniyah şi prietena acestuia, Ioana Vanesa Burlacu, au fost găsiţi morţi, sâmbătă, 11 decembrie 2021, în vila în care locuiau cu chirie, în cartierul Moara de Vânt din Iaşi.   

Descoperirea şocantă a fost făcută de poliţişti, care au fost informaţi de familia băiatului cu privire la posibila dispariţie a acestuia.