MENIU

Piromanul de maşini din Capitală a fost arestat preventiv. Cine e bărbatul (VIDEO)

<p>Piromanul din București</p>

Bărbatul care a incendiat opt maşini din Sectorul 1 al Capitalei şi care a fost prins de poliţişti vineri noapte a fost arestat preventiv sâmbătă după-amiază.

Magistraţii Judectătoriei Sectorului 1 au emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele bărbatului, sub acuzaţia de distrugere prin incendiere.

Piromanul care a incendiat 8 maşini weekendul trecut, în Capitală, a fost reţinut în noaptea de vineri spre sâmbătă şi se va propune arestarea lui preventivă pentru 30 de zile, a declarat Ionuţ Dana, purtătorul de cuvânt al secţia de poliţie 1, la Realitatea TV.  

Bărbatul are 45 de ani, este din Bucureşti şi a recunoscut toate faptele, chiar dacă nu a putut explicat exact de ce a recurs la aceste gesturi .

Potrivit poliţşiltilor, e vorba de un caz extrem de complex, pentru că nu este vorba de un "piroman" în sensul cazuisticii uzuale a anchetorilor, ci mai degrabă de o persoană care a reacţionat, probabil, într-o situaţie extrem de stresantă în plan personal. Bărbatul, şofer profesionist, a rămas fără permis de conducere în urmă cu câteva luni, pentru că se afla la volanul unui autoturism cu numere de înmatriculare expirate, nu era căsătorit şi avea doi copii în întreţinere.   

Surse judiciare spun că bărbatul a fost prins în apropierea secţiei 1 Poliţie, în urma unor informaţii primite de la cetăţeni.

Pentru prinderea incendiatorului s-a depus o muncă extrem de laborioasă, la care au partiicpat 40 de poliţişti judiciarişti, precum şi zecfi de colegi de la ordine publică. 

Joi, poliţia a făcut publice imagini de pe camerele de supraveghere cu bărbatul suspectat de incendierea maşinilor.

În noaptea de 31 martie spre 1 aprilie, pompierii din Bucureşti au intervenit, în mai puţin de o oră, pentru stingerea a trei incendii la autoturisme, opt maşini fiind distruse sau avariate după ce flăcările s-au extins.

Primul incendiu a fost anuntat la 112 în jurul orei 23.00, în strada Gala Galaction, unde au fost găsite trei autoturisme care ardeau cu flacară, iar cel de-al patrulea era doar afectat de căldura degajată. În scurt timp, a fost anunţat un incendiu similar în strada Petru Rareş, unde a fost identificat un autoturism distrus în proporţie semnificativă, iar cel de-al doilea era afectat în partea frontală. Cel de-al treilea incendiu s-a produs în strada Nicolae Ionescu, la două autoturisme care ardeau cu flacară, pe o suprafaţă de peste 80% din caroserie.

 

Mai multe articole despre:
Bucureşti incendiator maşini