MENIU

SURSE: Tabăra lui Florin Cîțu ar fi știut de mai mult timp că prim-ministrul a stat după gratii - Cine a ascuns informația arestării

Florin Cîțu în SUA

Între timp, scandalul iscat de condamnarea premierului ia amploare. Tabăra lui Florin Cîțu ar fi știut de mai mult timp că prim-ministrul a stat după gratii, conform unor surse. Mai mult, apropiații premierului îl acuză pe Ludovic Orban că ar fi făcut publică informația. Opoziția, pe de alta parte, cere demisia premierului, iar in spatiul public apar tot mai multe întrebări legate de modalitatea în care Florin Cîțu a obținut certificatul de acces la informații clasificate. 

Legea spune că cei care sunt numiți fie miniștri fie în fruntea guvernului primesc garantat acces la informații clasificate. Nu înainte, însă, de a fi verificați temeinic. 

Astfel, premierul ar fi trebuit să răspundă la 2 întrebări care vizau direct acuzațiile care i-au fost aduse în America. Una legată de condamnările penale iar cea de-a doua legată de pedepsele primite pentru conducerea sub influența băuturilor alcoolice. Dacă și chestionarul ar fi fost completat în mod corect, chiar mandatul de senator al lui Florin Cîțu ar fi fost pus sub semnul întrebării cu privire la accesul la informații.

Colegii lui Cîțu spun, potrivit surselor, că știau de mai mult timp de cele petrecute la finalul anului 2000 în Statele Unite și dau vina pe tabăra Orban că a făcut publice aceste informații. 

Toate s-au întâmplat la finalul anului 2000. Florin Cîțu se afla la studii atunci în Statele Unite ale Americii și a fost prins când conducea sub influența băuturilor alcoolice. Pentru acest lucru, un judecător districtual din Iowa a decis condamnarea sa la 2 zile de închisoare și plata amenzii de 1.000 de dolari dar și 355 de dolari drept cheltuieli de judecată. 

Mai multe articole despre:
florin citu tabara condamnare arest sua gratii alcoolemie