MENIU

Surse: PSD vrea să-l schimbe pe ministrul Marius Budăi. Liderii PSD: Să își asume că a făcut o lege proastă

Marius Budai

Este scandal uriaș în PSD. Social-democrații îl critică pe Marius Budăi pentru proiectul de lege care ar trebui să aducă o reformă a pensiilor speciale. Totul după ce Banca Mondială a venit cu un nou raport, în care precizează că proiectul inițiat de Guvern nu ține cont de reformele trecute în PNRR. Potrivit unor surse, social-democrații iau în calcul să îl schimbe pe Marius Budăi de la Ministerul Muncii. Între timp, Marcel Ciolacu amenință că nu va prelua șefia Guvernului dacă nu va fi rezolvată problema. 

Într-o ședință care a ținut mai bine de două ore, social-democrații l-au criticat pe ministrul Muncii pentru proiectul de reformă trimis în Parlament.

Iar contestatarul principal al lui Marius Budăi este chiar liderul PSD, Marcel Ciolacu. Potrivit unor surse, Lia Olguța Vasilescu i-ar fi cerut ministrului să își asume că a făcut o lege proastă. Aceleași surse susțin că Marcel Ciolacu i-a amenințat pe social-democrați că nu va accepta funcția de premier dacă proiectul de reformă a pensiilor speciale va fi contestat de oficialii europeni. Proiect care este deja criticat de Banca Mondială.

Reforma pensiilor speciale este jalon în PNRR, care trebuia îndeplinit încă de la finalul anului trecut. Guvernul a obținut o amânare până la depunerea cererii de plată la Bruxelles, adică 15 martie. Banii nu vor fi virați decât dacă politicienii români au îndeplinit reformele asumate în fața oficialilor europeni. 

Mai multe articole despre:
Marius Budai