MENIU

O ambarcațiune a Ambulanței cu 4 persoane, implicată într-un accident de navigație pe brațul Chilia. Una dintre victime, transportată la spital cu elicopterul SMURD - FOTO

Un accident de navigație în care a fost implicată o ambarcațiune privată a Ambulanței s-a petrecut, miercuri, pe brațul Chilia, graniţa româno-ucraineană. În ambarcațiune se aflau patru persoane, între care și un copil. Una din cele patru persoane aflate în ambulanţa implicată în accidentul de pe Dunăre a fost transportată cu un elicopter la spitalul din Galaţi, a anunţat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) 'Delta' Tulcea.

UPDATE 21:20 - Accidentul s-a petrecut, pe fondul neatenţiei cel mai probabil, barca în care se aflau cele patru persoane, printre care un minor, oprindu-se în malul fluviului, în zona Tatanir.

"În urma evaluării medicale la faţa locului şi acordarea primului ajutor, asistenta medicală a fost preluată de elicopterul SMURD venit de la Galaţi, iar conducătorul ambarcaţiunii, minorul şi mama acestuia au fost preluaţi de ambarcaţiunea medicală a Serviciului de Ambulanţă Judeţean urmând a fi transportaţi la unitate spitalicească din municipiul Tulcea", a precizat ISU Tulcea.

UPDATE  - La locul accidentului au ajuns echipajele de salvare din cadrul ISU Tulcea, ambulanţa Tulcea şi un elicopter SMURD. 

“În urma evaluărilor medicale, asistenta de pe ambarcaţiunea navală prezintă diferite fracturi, conducătorul ambarcaţiunii prezintă diferite contuzii. Minorul şi mama acestuia, la o primă evaluare, nu prezintă răni”, au afirmat reprezentanţii ISU Tulcea.
 
 

ȘTIREA INIȚIALĂ

Un accident de navigație in care a fost implicată o ambarcațiune a Ambulanței a avut loc, miercuri, pe brațul Chilia din Delta Dunării. Un apel 112 a sesizat faptul că sunt persoane care au suferit traumatisme grave.

"În urmă cu puțin timp, în dispeceratul pentru Situații de Urgență Delta, județului Tulcea, a venit un apel la numărul unic de urgență care semnala în zona fermei Tatanir, pe Brațul Chilia, o ambarcațiune navală (ambulanță privată), a fost implicată într-un accident naval în urma căruia au rezultat patru victime trei adulți și un minor. 

Către locul de producerea evenimentului se deplasează ambarcațiune din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Delta județului Tulcea cu echipaj complet", au transmis, miercuri seara, reprezentanții ISU Tulcea.