MENIU

Surse: Noul şef al ASF, apropiat al lui Dragnea. Unde se "mută" Mişu Negriţoiu

<p>Mișu Negrițoiu</p>
Cristian Roşu

Cristian Roşu, care ar fi un apropiat al lui Liviu Dragnea, preşedintele PSD, va fi nominalizat pentru şefia Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), spun surse citate de Economica.net.

Nominalizările pentru funcţia de preşedinte şi cea de vicepreşedinte responsabil cu zona asigurărilor aparţin PSD şi ALDE.

Cristian Roşu, despre care presa spune că ar fi vărul lui Liviu Dragnea, preşedintele PSD, va fi nominalizat pentru şefia ASF. Roşu, al căruit tată s-a născut în Turnu Măgurele, spune că se cunoaşte cu Dragnea, dar că nu îi este rudă. Mai spune că nu are cunoştinţă despre numirea sa în fruntea ASF, dar că nu ar refuza aceasta poziţie dacă i se va face oficial o propunere în acest sens.

Pe lista foarte scurtă a PSD, alături de vărul lui Dragnea, care este propunerea pentru funcţia de preşedinte, postul de vicepreşedinte îi va reveni lui Daniel Chiţoiu, fost ministru al Finanţelor în Guvernul Ponta, spun sursele citate.

Cristian Roşu a fost numit în aprilie 2016 director general al Fondului de Garantare a Asiguraţilor (FGA). Roşu, licenţiat în inginerie, cu specializare universitară în management şi finanţe, a fost anterior director al Direcţiei de Rezoluţie din cadrul FGA.

Acesta are o experienţă de peste 15 de ani atât în domeniul bancar, unde a deţinut funcţii de conducere, cât şi în instituţia de supraveghere a sistemului de pensii private ocupând funcţia de director general al Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private(CSSPP).

Preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) Mişu Negriţoiu nu a negat că este interesat de o schimbare în carieră, după ce, în presă, a apărut informaţia că şi-a depus dosarul pentru un post de conducere la CEC Bank.

Patru comisii din Senat şi Camera Deputaţilor, au făcut, în luna octombrie 2016, un raport pentru demiterea lui Mişu Negriţoiu, însă propunerea nu a mai ajuns în plenul Parlamentului. Este de aşteptat, însă, ca procedura să fie reluată în scurt timp.

Mai multe articole despre:
Mişu Negriţoiu ASF cristian roşu