MENIU

SURSE: NELU IORDACHE ar fi plătit 900.000 euro la ANTENE

SURSE: NELU IORDACHE a plătit 900.000 euro la ANTENE

Dan Voiculescu este urmărit penal pentru şantaj. Procurorii anti-corupţie susţin că ar fi obligat mai mulţi oameni de afaceri să cumpere publicitate la televiziunile sale prin ameninţări cu campanii de discreditare în presă. Scandalul a ieşit la iveală după ce aceştia au depus plângeri la DNA. Printre denunţători se numără şi omul de afaceri Nelu Iordache. Potrivit unor surse citate de Realitatea TV, Iordache ar fi plătit 900.000 euro la Antene.

Procurorii DNA îl acuză pe preşedintele fondator al PC că ar fi şantajat mai mulţi oameni de afaceri. Anchetatorii l-au chemat la audieri la ora 16:00. După patru ore de răspuns la întrebări, Dan Voiculescu a negat orice acuzaţie.

"Avem de-a face cu o nouă porcărie. Astăzi, pe data de 3 iulie, au venit vreo trei, patru oameni să declare că eu i-am şantajat. Vreau să vă spun un lucru: nu-i cunosc. Mi-au spus procurorii numele, dar nu-i cunosc. Sunt niste declaraţii mincinoase", a spus Dan Voiculescu.

Procurorii DNA au altă variantă. Susţin că Dan Voiculescu îi ameninţa constant pe oamenii de afaceri că va declanşa campanii de discreditare, dacă nu cumpără publicitate.

"Sub această ameninţare, unul dintre oamenii de afaceri, denunţător în cauză, i-a achitat lui Voiculescu Dan 900.000 euro sub forma a cinci contracte de publicitate, încheiate cu trusturile de presă aparţinând lui", se arată în comunicatul DNA.

Anchetatorii spun că presiunile făcute asupra oamenilor de afaceri s-au desfăşurat pe parcursul a câţiva ani: "În perioada 2007, 2008, 2011, 2012, inculpatul Voiculescu Dan, sub pretextul îmbunătăţirii şi menţinerii capitalului de imagine, a cerut unuia dintre denunţători încheierea unor contracte de publicitate care, în realitate, erau taxe de protecţie împotriva denigrării."

DNA a pus în mişcare a acţiunea penală pe numele lui Voiculescu şi a dispus să fie cercetat sub control judiciar.

Fondatorul trustului INTACT nu are voie să părăsească teritoriul ţării şi trebuie să se prezinte la poliţie ori de câte ori e chemat.