MENIU

Surse: Eșec la întâlnirea de TAINĂ dintre PSD și PNL, la noile negocieri pentru susținerea guvernului Ciucă

Nicole Ciucă și Florin Cîțu

Negocierile PNL-PSD, care au avut loc marți seară, la Vila Lac, au eșuat din nou, potrivit Realitatea Plus. Liderii celor două partide s-au întâlnit pentru prima dată după armistițiul propus de Nicolae Ciucă.

Potrivit surselor citate, la discuții au participat, din partea PNL, Florin Cîțu, Nicolae Ciucă și prim-vicepreședinții Rareş Bogdan, Iulian Dumitrescu, Lucian Bode şi Gheorghe Flutur, iar din partea PSD au participat Marcel Ciolacu, Vasile Dîncu, Sorin Grindeanu, Paul Stănescu și Mihai Tudose.

Discuțiile s-au blocat pentru că Florin Cîțu ar fi respins, din nou, ideea de a prelua în programul de guvernare cele 10 puncte din propunerile social-democraților.

Întâlnirea, a doua eșuată în ultimele zile, a fost convocată la scurt timp după ce premierul desemnat Nicolae Ciucă a transmis o scrisoare liderilor partidelor parlamentare pentru un armistițiu politic în vederea traversării cu bine a crizei din România.

Prima reacție după anunțul lui Nicolae Ciucă venise din partea PSD, care anunțase că va sprijini un asemenea guvern doar cu anumite condiții: numai dacă toate partidele de dreapta vor susține acest armistițiu și preluarea celor 10 măsuri propuse de PSD și Marcel Ciolacu.

Citește și PSD a anunțat că l-ar susține, în anumite condiții, pe Nicolae Ciucă. Ce condiții pun social-demorații

PNL a propus marți un armistițiu politic partidelor parlamentare! Premierul desemnat Nicolae Ciucă a trimis  oferta liberalilor pentru susținerea guvernului către liderii partidelor din Parlamentul României. 

Citește și OFERTA lui Nicolae Ciucă pentru un armistițiu politic - Ce le propune partidelor parlamentare. DOCUMENT

USR a respins oferta PNL și a premierului desemnat Nicolae Ciucă. Dacian Cioloș a anunțat că USR nu susține un guvern minoritar, dar sunt dispuși să negocieze pentru refacerea coaliției.

Citește și USR vrea din nou la GUVERNARE și respinge ARMISTIȚIUL. Cioloș: Putem face parte dintr-un guvern condus de generalul Ciucă

Premierul desemnat trebuie să depună, până la sfârșitul acestei săptămâni, când se termină cele 10 zile avute la dispoziție, lista cu miniștrii din guvernul propus și programul de guvernare. Pentru trecerea Guvernului în Parlament este nevoie de 234 de voturi.

Mai multe articole despre:
negocieri guvern ciuca pnl psd