MENIU

SURSE: Mecanicul de tren din Teleorman ar fi dezactivat sistemul de frânare automată - El a fost reținut și eliberat

Mecanicul trenului de pasageri ar fi trecut intenționat pe roșu, după ce a dezactivat sistemul de frânare automată, potrivit unor surse. Date din anchetă arată că acesta ar fi izolat toate sistemele menite să prevină întocmai astfel de accidente. Bărbatul a fost audiat și retinut pentru 24 de ore de către polițiști. Nu a apucat însă să stea în arest, pentru că procurorii au dispus eliberarea lui imediată.

La primele ore ale dimineții de luni, 13 martie, locomotiva trenului IR 1822 al CFR Călători a lovit un tren de marfă al DB Cargo Romania în stația Roșiori Nord de pe Magistrala 100.

Deraierea trenului de marfă s-a produs în urma coliziunii de către locomotiva celui de călători, în ciuda faptului că oficialii operatorului de stat au negat acest lucru. Ulterior, directorul general al AGIFER, Laurențiu Dumitru, a confirmat cele spuse de noi, precizând că a fost vorba de o coliziune. Apoi, și Compania Națională de Căi Ferate CFR SA a confirmat oficial că locomotiva trenului de călători a lovit trenul de marfă.

Șeful CFR Călători riscă să fie demis. Specialiștii în infrastructură dezvăluie problemele grave din transportul feroviar românesc

Mai multe articole despre:
mecanic tren sistem franare teleorman