MENIU

Surpriza uriaşă a cercetătorilor care au ascuns camere în pădure: cum a fost filmată o căprioară

Un biolog care studiază viaţa mamiferelor libere din Florida a avut o surpriză uriaşă, descoperind că o căprioară extrem de prietenoasă a interacţionat extrem de afectuos cu mai mulţi ratoni din pădure, o alta cu o pisică şi un tânăr cerb cu o vulpe. 

"Am studiat ratoni peste 10 ani şi e prima dată când văd un comportament de tip mutualist între ei şi un alt animal", spune Michael Cove, acest tip de comportament definind o interacţiune între două specii diferite care este plăcut pentru ambele părţi.

Căprioara a fost surprinsă interacţionând cu doi ratoni, unul dintre ei spălându-i blăniţa din zona capului timp de aproximativ un minut, căprioara fiind foarte relaxată în tot acest timp.

Există şi posibilitatea ca animalele din insulele Key să fie mai calme dată fiind lipsa unor prădători naturali, acest fapt lăsându-le să fie curioase în legătură cu alte specii şi să interacţioneze.

O altă căprioară a fost surprinsă interacţionând cu o pisică domestică, iar o fotografie a surprins un tânăr cerb lingând creştetul unei mici vulpi.

Cercetătorii susţin că, în ciuda drăgălăşeniei, interacţiunile dintre specii ar putea creşte riscul bolilor transmisibile, căprioarele din Florida fiind o specie în pericol.

"Recunoaştem tot mai mult că, la fel ca şi noi, animalele au personalităţi diferite, iar uneori fac lucruri bizare", spune ecologistul Gary Roemer, citat de The Atlantic.

Mai multe articole despre:
0 căprioară pisică key west florida mike cove