MENIU

SURPRIZĂ. O mare televiziune s-a retras. Au oprit, pur şi simplu, transmisia

Grupul media 21st Century Fox a decis să oprească difuzarea canalului de știri Fox News în Regatul Unit pentru a încerca să elimine un obstacol în calea planului său de a cumpăra Sky.

21st Century Fox "a decis să oprească difuzarea Fox News în Marea Britanie", a anunțat grupul într-un e-mail parvenit AFP, conform Agerpres.

"Fox News se concentrează pe piață americană, este destinat unui public american și nu atrage decât câteva câteva mii de telespectatori pe zi în Marea Britanie. Am ajuns la concluzia că nu este în interesul nostru comercial să continuăm să difuzăm Fox News în această țară", a adăugat grupul deținut de magnatul australian Rupert Murdoch.

Grupul 21st Century Fox, care deține 39% din acțiunile Sky, și-a anunțat la finalul lunii decembrie intenția de a cumpăra restul acțiunilor, însă această achiziție îngrijorează autoritățile britanice, care doresc o anchetă amănunțită asupra operațiunii.

Ministrul britanic al culturii, Karen Bradley, s-a declarat îngrijorată de influența pe care ar avea-o familia Murdoch asupra știrilor dacă ar deține controlul total asupra Sky. De asemenea, familia Murdoch deține prin intermediul News Corp, două ziare britanice de mare circulație, The Times și The Sun.

Autoritățile doresc, de asemenea, să analizeze cu atenție o nouă plângere care acuză grupul de publicarea deliberată a unor informații false nefavorabile democraților, la cererea lui Donald Trump.

Considerat ca fiind foarte de dreapta, Fox News este cel mai vizionat post din Statele Unite. Postul s-a confruntat cu acuzații de hărțuire sexuală și de discriminare rasială care i-au vizat pe unii dintre angajații săi.

Mai multe articole despre:
Fox News