MENIU

Supravieţuire incredibilă a unui român: şi-a fracturat bazinul şi a petrecut 3 zile singur pe munte

Un biolog a supraviețuit în condiții extrem de grele, la peste 2200 de metri altitudine și după o accidentare gravă pe care a suferit-o.

Salvatorii din Sibiu l-au găsit joi, după trei zile de când tânărul a alunecat și a căzut în râpă.

Biologul din Cluj are 26 de ani și se afla pe Vârful Cindrel, în expediție de explorare. Nu plănuia să stea decât o zi și nu avea provizii la el. A alunecat pe un vârf de stâncă, apoi a căzut 10 metri în râpă. S-a lovit de colțurile tăioase ale pietrelor și și-a fracturat bazinul. Accidentul a avut loc luni, 29 iunie şi tânărul a fost găsit trei zile mai târziu, scrie Turnul Sfatului.  

Chiar dacă avea dureri cumplite, tânărul nu a abandonat lupta pentru supraviețuire. Nu a putut să se mai ridice în picioare, însă s-a târât pe brațe mai bine de 2,5 kilometri, încercând să ajungă la un refugiu. Astăzi a fost găsit de un cioban care era cu oile la munte și care a sunat imediat la 112. “Nu ne-a venit să credem că îl găsim în viață. A supraviețuit cu fractură de bazin, în condițiile în care în ultimele trei zile au fost mai multe reprise de ploaie rece la peste 2.000 de metri altitudine. Noaptea au fost maxim 7 grade, iar ziua nu s-au făcut mai mult de 14 grade. Nu avea nici mâncare, nici apă la el. Doar voința și dorința de supraviețuire l-au salvat, probabil. Ne-a mărturisit că nu a dormit deloc în cele trei zile, iar când l-am găsit, părea de două ori mai în vârstă decât este”, povestește șeful Salvamont Sibiu, Adrian David.

Tânărul a fost preluat de elicopterul SMURD și transportat la Spitalul din Târgu Mureș.