MENIU

Superalimentul pe care puţini români îl folosesc - i se spune "cămila deşertului"

Este numit „regele cerealelor„ şi „cămila deşertului”, meiul este o cereală extrem de valoroasă, bogată în nutrienţi, care poate înlocui cu succes orezul alb. Este un aliment hrănitor, energizant şi fortifiant. Nu se cunoaşte locul exact unde a fost cultivat pentru prima dată, însă a apărut ca plantă de cultură în China, acum şapte mii de ani în urmă.

Iată doar câteva dintre beneficii care se vor răsfrânge asupra sănătăţii, dacă veţi include meiul, în alimentaţia dumnevoastră:

1. Datorită lipsei de gluten poate fi folosit în mâncare, în timpul curelor de slăbire. Totodată, cereala poate fi introdusă şi în meniul zilnic al bebeluşilor şi mai ales în cazul celor care au intoleranţă la lactoză.

2. Conţine mult fier, de aceea este benefic în alimentaţia persoanelor anemice.

3. Un alt beneficiu al meiului este faptul că se digeră foarte uşor. Astfel, veţi ajuta extrem de mult digestia şi veţi scăpa cu siguranţă de balonări şi hiperaciditate.

4. Este benefic în cazurile de diaree.

5. Conţine compuşi antifungici, care împiedică extinderea ciupercilor, fiind indicat contra infecţiilor micotice.

6. Este o sursă bună de vitamine din grupul B, fapt ce ajută la echilibrarea sistemului nervos.

7. Conţine substanţe necesare pentru sănătatea părului, a tenului şi a unghiilor.

Iată şi câteva sugestii a consuma meiul:

Se spală bine şi se fierbe o parte de mei şi două părţi de apă. Când începe să clocotească, se dă focul la mediu şi se fierbe timp de aproximativ 30 de minute cu capac. După ce se fierbe, se poate pune în supe, salate şi tocane. Mai mult, făina de mei se adaugă şi în aluaturile de pâine sau în deserturi. Pe rafturile magazinelor din ţară puteţi găsi şi fulgii de mei, care pot fi preparaţi sub formă de terci în combinaţie cu alte cereale, sau fructe uscate.

sursa

Mai multe articole despre:
0 superaliment mei reţete mei mei alimentaţie