MENIU

Sucul aparent sănătos, care ne poate îmbolnăvi grav ficatul

Sucul aparent sănătos, care ne poate îmbolnăvi grav ficatul

Sucul de fructe este adesea privit ca un produs sănătos sau ca o alternativă sănătoasă la sucurile din comerț, pline de zahăr, coloranți și conservanți. Ceea ce nu știu majoritatea oamenilor însă este că sucul de fructe poate face și el rău organismului, până la punctul în care poate determina apariția de boli hepatice grave, precum ficatul gras sau steatoza hepatică.

Adevărul este că decât să bem de două, trei ori pe săptămână suc din comerț, mai bine bem un suc de fructe proaspăt stors, făcut în casă. Cu toate acestea, băut zilnic, și sucul de fructe se poate transforma într-un inamic al sănătății noastre.

Explicația este simplă – sucul de fructe solicită ficatul în exces. Chiar dacă nu conțin zahăr în cantități mari, precum sucurile din comerț, sucurile de fructe făcute în casă conțin fructoză, iar fructoza se metabolizează la nivelul ficatului, scrie unica.ro. Astfel, consumând cantități mari de suc de fructe – mai ales în cazul celor care țin diete lichide, unde sucul de fructe este singurul aliment permis timp de mai multe zile – riscăm să ne trezim cu valori mari ale colesterolului, ale transaminazelor și chiar cu steatoză hepatică. Pentru că excesul de suc de fructe crește colesterolul.

Mai multe articole despre:
suc fructoză suc de fructe