MENIU

Suciu despre bugetul pe 2016:Nu e luată în considerare nicio altă modificare la nivelul fiscalităţii

Bugetul de stat pe 2016 va lua în calcul toate modificările legislative privind cheltuielile și veniturile aprobate în 2015 și nu va cuprinde nicio altă modificare a fiscalității, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, precizând că semnalul transmis este de stabilitate și predictibilitate fiscală.

 "S-a discutat astăzi în Guvern o notă privind limitele de cheltuieli pentru principalii ordonatori de credite în vedere elaborării bugetului pe 2016. Premierul Cioloș a declarat acest lucru și astăzi și ieri că majorarea salariilor cu 10% a fost luată în calcul la stabilirea acestor limite de cheltuieli prevăzute. Toată legislația aferentă cheltuielilor sau veniturilor aprobată în cursul anului 2015 este încorporată la nivel de proiecție, în termeni concreți, la nivel de cifre în structura bugetului pe 2016", a explicat Dan Suciu.

El a arătat că acest buget vrea să clarifice elementele legate de stabilitatea fiscală.

"Avem o stabilitate fiscală în acest moment și nu este luată în considerare nicio altă modificare la nivelul fiscalității, au fost luate în considerare toate modificările legislative din ultima perioadă atât la nivelul veniturilor, cât și al cheltuielilor și, nu în ultimul rând, este luată în calcul și se mizează foarte mult pe cheltuielile de investiții pe care le va face Guvernul. Așadar, avem o creștere a cheltuielilor de capital care vin, în special, din utilizarea intensivă, adecvată, a fondurilor europene", a precizat Suciu.

Suciu a subliniat că semnalul pe care Guvernul îl transmite este de "stabilitate fiscală și de predictibilitate în politica fiscală. "De aceea am luat în calcul toate elementele acum, să încheiem această discuție acum. Această legislație a trecut prin Parlament într-un consens destul de larg", a adăugat Suciu.

El a menționat că suma generală de cheltuieli de capital, care cuprinde și fonduri europene, este mai mare decât înainte.

"Evident că mizăm pe o utilizare mai intensă a fondurilor europene și acesta este argumentul care ne-a permis să mergem pe o sumă mai mare agregată", a mai spus Suciu.