MENIU

Succes la centrul de vaccinare drive-thru din Capitală: 1 doză administrată pe minut

Andrei Baciu

Peste 700 de persoane au primit, joi, prima doză de ser împotriva Covid-19 la centrul drive-thru din Capitală, amplasat în Piaţa Constituţiei, potrivit platformei RoVaccinare. Autoritățile au subliniat că este un succes.  

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu, a anunțat că, în primele opt ore de la deschidere, numărul persoanelor vaccinate a fost de 509, respectiv una pe minut.

”509 persoane în primele 8 ore de la deschidere. Adică o persoană pe minut! Acestea sunt cele mai recente cifre de la deschiderea primului centru drive-throught din Capitală. Chiar este un succes și le mulțumesc tuturor pentru implicare!
A fost alături de noi președintele Klaus Iohannis, care a transmis un mesaj foarte clar pentru toți românii: oricine se poate vaccina, fără birocrație și fără documente justificative! ”, a scris Baciu pe Facebook. 

Klaus Iohannis, la primul centru drive-thru în Capitală: „Este important ca această campanie de vaccinare să prindă viteză”

Secretarul de stat a reiterat apelul la populație să se vaccineze pentru a reveni la normalitate. 

Vicepreşedintele Comitetului national pentru coordonarea vaccinării a reamintit că în centrele drive-thru se pot imuniza toate persoanele de peste 16 ani, fără programare, cu serul Pfizer. 

”Fii solidar şi alătură-te campaniei de revenire la normalitate! Fii parte din echipa care luptă pentru combaterea pandemiei”, a mai scris Baciu. 

Ulterior, la finalul zilei, autoritățile au anunțat pe platforma RoVaccinare că peste 700 de persoane au primit prima doză de vaccin la noul centru.

”Aşteptările organizatorilor primului Drive-Thru din Bucureşti au fost întrecute încă din prima zi: 714 persoane vaccinate”, informează sursa citată.

Platforma naţională de informare cu privire la vaccinarea împotriva Covid-19 menţionează că urmează:

- din 4 mai să înceapă vaccinarea în cabinetele medicilor de familie;

- în perioada 4-11 să aibă loc Maratonul Vaccinării în reţeaua sanitară MApN (spitalele militare din Bucureşti, Braşov, Cluj, Constanţa, Craiova, Iaşi şi Timişoara);

- în perioada 7-9 mai - Maratonul Vaccinării la Bucureşti;

- 14-16 mai - Maratonul Vaccinării la Cluj-Napoca, Târgu Mureş şi Iaşi;

- activarea de noi centre Drive-Thru în ţară;

- pregătirea vaccinării pacienţilor care doresc şi care sunt internaţi în spitalele non-covid;

- extinderea posibilităţii de vaccinare fără programare, prin prezentarea la centrele de vaccinare, cel puţin în municipiile în care există centre regionale de depozitare, astfel încât să fie asigurată distribuirea rapidă a dozelor. 

Centrul de tip drive-through din Piața Constituțiției, primul de acest fel din Capitală, are patru fluxuri și este deschis între orele 08:00 și 20:00