MENIU

Subvarianta mai contagioasă a tulpinii Omicron - BA.2, DEPISTATĂ în România! Avem deja 13 cazuri confirmate de testele de laborator

Subvarianta tulpinii Omicron, BA.2, a fost detectată în România

Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) precizează, în raportul privind variantele coronavirusului care determină îngrijorare, publicat marți, că 13 cazuri de infectare cu subvarianta BA.2 au fost confirmate în România.

„În săptămâna 04 au fost confirmate 248 cazuri cu varianta Omicron. Până la data de 30 ianuarie 2022 au fost confirmate 1146 cazuri cu varianta Omicron. Până în prezent, dintre cele 1146 cazuri cu varianta Omicron, la 13 a fost detectată sub-varianta BA.2 (1,1%)”, a transmis INSP.

Subvarianta BA.2 a tulpinii Omicron a coronavirusului este mai transmisibilă decât BA.1 și mai capabilă să infecteze persoanele vaccinate, a constatat un studiu danez, relatează Reuters.

Studiul, care a analizat infectările cu coronavirus din peste 8.500 de gospodării daneze între decembrie și ianuarie, a constatat că persoanele infectate cu subvarianta BA.2 aveau aproximativ 33% mai multe șanse de a infecta pe alții, comparativ cu cei infectați cu BA.1.

La nivel mondial, subvarianta „originală” BA.1 reprezintă peste 98% din cazurile Omicron, dar ”vărul” său apropiat BA.2 a devenit rapid tulpina dominantă în Danemarca, detronând BA.1 în a doua săptămână a lunii ianuarie.

Cu cât este mai infecțioasă subvarianta tulpinii Omicron decât varianta originală. Număr mare de cazuri în Danemarca

Mai multe articole despre:
insp varianta omicron