MENIU

Subiecte și barem la matematica BAC 2017 M1, M2, M3. Au fost publicate. Iată detaliile - LIVE UPDATE

<p><span style="font-size: 12px;">M3 barem matematică tehnologic BAC 2017</span></p>

BAREM Matematica BAC 2017 M1, M2, M3 - BAREM de corectare. Elevii de clasa a XII-a susțin, azi, examenul la Matematică la BACALAUREAT 2017. Asta după ce luni, 26 iunie, s-a desfăşurat prima proba scrisă din cadrul examenului naţional de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2017, proba de Limba şi literatura română - E)a). Subiectele și baremele de corectare se vor afișa pe site-ul EDU.ro și pe Realitatea.net imediat după aceea. Rămâneți pe site-ul nostru pentru a afla totul despre BACALAUREAT 2017. 

BAREM Matematica BAC 2017 M1, M2, M3, barem de corectare. Peste 135.000 de absolvenţi de clasa a XII-a susțin PROBELE SCRISE din cadrul examenului de BACALAUREAT 2017, în cele 439 de centre de examen. După proba de Limba şi literatura română, azi a venit rândul celei de Matematică. Afişarea primelor rezultate este prevăzută pentru data de 5 iulie (până la ora 16:00). În aceeaşi zi, vor putea fi depuse contestaţiile, în intervalul orar 16:00-20:00. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 10 iulie.

BAREM Matematica BAC 2017 M1, M2, M3, barem de corectare - LIVE

BAREM Matematica BAC 2017 M1, M2, M3 UPDATE: s-au publicat subiectele și baremul de corectare. Mai jos:

- Tehnologic (M3):

 


Științele naturii (M2): 

Mate-info (M1):




BAREM Matematica BAC 2017 M1, M2, M3 UPDATE - Mai este doar o oră și jumătate până la publicarea baremului. Ce trebuie să știe elevii:

- Pentru orice soluţie corectă, chiar dacă este diferită de cea din barem, se acordă punctajul corespunzător.

- Nu se acordă fracţiuni de punct, dar se pot acorda punctaje intermediare pentru rezolvări parţiale, în
limitele punctajului indicat în barem.

- Se acordă 10 puncte din oficiu. Nota finală se calculează prin împărţirea la 10 a punctajului total acordat
pentru lucrare.

Barem Matematica BAC 2017 M1, M2, M3 UPDATE - Nu uitați, indiferent de profil, la proba de matematică elevii au de rezolvat trei subiecte, notate fiecare cu câte 30 de puncte. 10 puncte vor fi acordate din oficiu. Subiectele sunt diferite în funcţie de specializare: matematică-informatică, pedagogică, ştiinţele naturii şi tehnologică.

Barem Matematica BAC 2017 M1, M2, M3 UPDATE - Examenul a luat sfârșit. Pentru elevi urmează acum așteptarea chinuitoare până la publicarea baremelor de corectare, moment în care vor putea să facă o estimare a notei. Rămâneți pe Realitatea.net pentru a afla toate aceste detalii. 

Barem Matematica BAC 2017 M1, M2, M3 UPDATE - Până la apariția baremelor de corectare, iată o primă variantă de subiect, la mate-info: 

Barem Matematica BAC 2017 M1, M2, M3 UPDATE - Unii dintre elevii care au ieșit de la examen susțin că subiectele au fost ușoare. Vă reamintim că elevii nu mai sunt lăsați să scoată foile cu subiecte din sălile de examen, astfel că vom intra în posesia lor doar la ora 15.00, când EDU.ro le va publica împreună cu baremele.

Barem Matematica BAC 2017 M1, M2, M3 UPDATE - În paralel se desfășoară proba de Istorie, pentru profilurile umaniste. Aflați de pe Realitatea.net ce a picat la această probă și care sunt baremele de corectare.

Barem Matematica BAC 2017 M1, M2, M3 UPDATE - La Matematică, la partea I, elevii au avut de rezolvat numere complexe, geometrie, logaritmi La partea a II-a matrice, iar la partea a III-a derivate şi integrale. La examenul de Bacalaureat de anul acesta elevii nu mai sunt lăsaţi să iasă din sală cu foile pe care au primit subiectele.

Barem Matematica BAC 2017 M1, M2, M3 UPDATE - Mai avem mai puțin de o oră până la finalul probei și mulți elevi au ieșit deja din clase.

Barem Matematica BAC 2017 M1, M2, M3 UPDATE - Elevii nu au voie să părăsească sala de examen cu subiectele, astfel că acestea vor ajunge la public ceva mai greu. Cu siguranță le vom afla atunci când EDU.ro le va publica, împreună cu baremul de corectare. 

Barem Matematica BAC 2017 M1, M2, M3 UPDATE - În acest articol, puțin mai jos, aveți subiecte și baremele aferente la BACALAUREAT 2016, pentru a face o comparație cu anul acesta.

Barem Matematica BAC 2017 M1, M2, M3 UPDATE - Conform datelor centralizate de Ministerul Educaţiei Naţionale, la proba de Limba şi literatura română - E)a), rata de participare a fost de 96,62% (96,12%, în prima sesiune din 2016). Mai exact, dintre cei 124.425 de candidaţi înscrişi, s-au prezentat 120.220 de candidaţi. Au absentat 4.150 de candidaţi, iar 55 au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă. 

Barem Matematica BAC 2017 M1, M2, M3 UPDATE - Mai mulţi elevi au părăsit, deja, sălile de examen.

Barem Matematica BAC 2017 M1, M2, M3 UPDATE - Aşa cum v-am obişnuit deja, pe site-ul nostru, www.realitatea.net, vom publica, în timp real, SUBIECTE şi BAREM pentru probele scrise obligatorii ale profilului, respectiv MATEMATICĂ şi ISTORIE, urmând ca, undeva în jurul orei 15:00, subiectele şi baremul să fie publicate şi pe site-ul subiecte.edu.ro.

Barem Matematica BAC 2017 M1, M2, M3 UPDATE - Miercuri, 28 iunie, absolvenţii de clasa a XII-a susțin PROBA SCRISĂ OBLIGATORIE a profilului, respectiv MATEMATICĂ sau ISTORIE.

Barem Matematica BAC 2017 M1, M2, M3, barem de corectare: Ce trebuie să știe candidații

Accesul candidaţilor în centrele de examen la probele scrise se face în intervalul 7:30 - 8:30 pe baza unui act de identitate valid, cu fotografie. Timpul destinat redactării unei lucrări scrise este de trei ore, calculat din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fotocopiate pentru fiecare candidat. Pentru rezolvarea subiectelor candidaţii folosesc numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor şi a desenelor vor utiliza numai creion negru. Pentru probele scrise la Matematică şi Geografie, candidaţii pot apela doar la instrumente de desen. La probele scrise mijloacele de calcul sunt interzise, iar hârtia folosită este doar cea distribuită de asistenţi. Toate sălile de examen trebuie să aibă în dotare camere funcţionale de supraveghere video şi audio. 

Nu este permis accesul în săli cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, şi nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul/comunicare.

În acelaşi timp, candidaţilor le este interzis să comunice între ei sau cu exteriorul, să transmită ori să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notiţe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare în interior sau cu exteriorul. Cei surprinşi în aceste situaţii vor fi eliminaţi din examen, indiferent dacă materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceştia ori de alţi candidaţi, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane şi indiferent dacă ei au primit ori au transmis materialele interzise. Drept consecinţă, nu vor mai putea participa la probele următoare şi vor fi lipsiţi de posibilitatea recunoaşterii, în sesiunile următoare, a notelor la probele promovate anterior eliminării, inclusiv a probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale. De asemenea, aceşti candidaţi nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de bacalaureat. 

Subiecte BAC 2017 Matematică şi Istorie. Profesorii spun că subiectele sunt uşoare, elevii însă.. 

Reamintim faptul că pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ:

  • susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale;
  • susţinerea tuturor probele scrise şi nota 5 la fiecare dintre acestea;
  • obţinerea mediei 6 cel puţin, la probele scrise.

Absolvenţii care au promovat toate clasele liceale cu medii generale de minimum 9,50, iar la examenul de Bacalaureat au obţinut media 10 primesc diplomă de merit.

În mod identic cu Evaluarea Națională, lucrările vor fi evaluate în centre zonale de evaluare din alte judeţe decât cele în care au avut loc probele. În conformitate cu prevederile metodologice, în urma evaluării lucrărilor contestate „nota inițială se poate modifica, după caz, prin creștere sau descreștere, prin nota acordată la contestații.” Cu alte cuvinte, nota comisiei de contestații este finală, întrucât nu se mai aplică regula celor 0,5 puncte diferență între nota de la evaluarea inițială și cea de la contestații.

Barem Matematica BAC 2017 M1, M2, M3: Cum a fost anul trecut 

BAREM MATEMATICĂ BAC M1 - MATE INFO 

BAREM MATEMATICĂ BAC M2 - Științele Naturii

BAREM MATEMATICĂ BAC M3 - TEHNOLOGIC

BAREM MATEMATICĂ BAC M4 - PEDAGOGIC

Vă reamintim că subiectele şi baremele de la proba scrisă MATEMATICĂ, din cadrul examenului de Bacalaureat, sunt ataşate acestui articol şi pot fi descărcate de oricine. 

 

 

 Surprize la probele de ISTORIE şi MATEMATICĂ de la BAC 2017. SUBIECTE şi barem de corectare 

Subiecte Matematica BAC 2017 M1, M2, M3, barem de corectare: Cum a fost la Limba și literatura Română

 

Iată baremul de corectare la Română BAC 2017 real şi uman:

BAC 2017 ROMANA - Subiecte LIVE - Adrian Maniu, Ion Slavici, Liviu Rebreanu

- la uman, la subiectul 3 de la BAC 2017 la română, elevii au avut de descris relaţia dintre două persoane dintr-o operă de Marin Preda. Alegerea evidentă a fost romanul Moromeţii.

- iată subiectul III de la BAC 2017 real, Romana scris:

Redactează un eseu de 600-800 de cuvinte în care să prezinți particularitățile de construcție a unui personaj dintr-un text narativ aparținând lui Ioan Slavici sau Liviu Rebreanu

- iată și subiectul II de la BAC 2017 romana real:

Scrie un text de tip argumentativ de 150-300 de cuvinte despre rolul comunicării în reușita unui proiect de echipă

- iată și poezia de la subiectul I de la romana real, a lui Adrian Maniu:

UPDATE: Avem Subiectele: "Moara cu noroc" de Ioan Slavici sau "Ion" al lui Liviu Rebreanu - proba scrisă la Limba şi Literatura Română - BAC 2017 - profil real

Subiectul al II-lea şi SUBIECTUL al III-lea Română BAC 2017 - real

Subiecte Matematica BAC 2017 M1, M2, M3, barem de corectare: Calendarul integral al examenului BACALAUREAT 2017

BACALAUREAT 2017 Subiectele la ROMÂNĂ BAC 2017 vor fi disponibile pe www.realitatea.net după începerea probei la Română. Baremul de corectare la ROMÂNĂ BAC 2017 va fi publicat aici în jurul prânzului, când va fi anunțat de EDU.ro.

Accesul candidaților la probele scrise pentru BACALAUREAT 2017 se face în intervalul 7:30-8:30 pe baza unui act de identitate valid, cu fotografie. Timpul destinat redactării unei lucrări scrise este de trei ore, calculat din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fotocopiate pentru fiecare candidat.

Pentru rezolvarea subiectelor de la proba scrisă BACALAUREAT 2017, candidații folosesc numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor și a desenelor vor utiliza numai creion negru. Pentru probele scrise la Matematică și Geografie, candidații pot apela doar la instrumente de desen.

La probele scrise, mijloacele de calcul sunt interzise, iar hârtia folosită este doar cea distribuită de către asistenți. Toate sălile de examen la BACALAUREAT 2017 trebuie să aibă în dotare camere funcționale de supraveghere video și audio. Ministerul Educației atenționează că este interzis accesul în săli cu manuale, dicționare, notițe, însemnări etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, ori cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul/comunicare.

Ministrul Educației, Pavel Năstase, a solicitat, duminică, la videoconferința cu membrii comisiilor județene, cu președinții centrelor de examen și cu cei ai centrelor zonale de evaluare, organizată la sediul MEN, asigurarea condițiilor optime în raport cu prognozele meteorologice pentru fiecare zi în parte.

În acest sens, în sălile de examen trebuie asigurată o climatizare corespunzătoare, în funcție de posibilitățile și dotările spațiilor respective, dar și apa potabilă atât pentru profesorii din comisii, cât și pentru candidați. De asemenea, în toate centrele de examen trebuie să existe asistenţă medicală permanență.

SUBIECTE BAC 2017 ROMÂNĂ. Rezultatele, înainte de contestații, se vor afișa pe 5 iulie, iar notele după contestații pe 10 iulie.

SUBIECTE BAC 2017 ROMÂNĂ. Nu este permis accesul candidaților în sălile de examen cu manuale, dicționare, notițe, însemnări etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, și nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul sau comunicare.

Subiecte Matematica M1, M2, M3 – BAC 2017 - Calendarul complet al examenului
CALENDARUL examenului de BACALAUREAT 2017
Calendar BACALAUREAT 2017. Bacalaureat 2017 - Sesiunea iunie-iulie 2017:
22 - 26 mai 2017 Înscrierea candidaţilor la prima sesiune de examen
26 mai 2017 Încheierea cursurilor pentru clasa a XII-a / a XIII-a
6 - 7 iunie 2017 Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română - proba A
8 - 9 iunie 2017 Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă - proba B
9, 12 - 13 iunie 2017 Evaluarea competenţelor digitale - proba D
14 - 16 iunie 2017 Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională – proba C
26 iunie 2017 Limba şi literatura română - proba Ea) - probă scrisă
27 iunie 2017 Limba şi literatura maternă - proba Eb) - probă scrisă
28 iunie 2017 Proba obligatorie a profilului - proba Ec) - probă scrisă
30 iunie 2017 Proba la alegere a profilului şi specializării - proba Ed) - probă scrisă
5 iulie 2017 Afişarea rezultatelor (până la ora 16:00) şi depunerea contestaţiilor (orele 16:00 - 20:00)
6 - 9 iulie 2017 Rezolvarea contestaţiilor
10 iulie 2017 Afişarea rezultatelor finale

Subiecte Matematica M1, M2, M3 – BAC 2017. Calendar BACALAUREAT 2017 - Sesiunea august-septembrie 2017
11 - 14 iulie 2017 Înscrierea candidaţilor la a doua sesiune de examen
27 iulie 2017 Înscrierea candidaţilor care au promovat examenele de corigenţe
21 august 2017 Limba şi literatura română – proba Ea) - probă scrisă
22 august 2017 Limba şi literatura maternă – proba Eb) - probă scrisă
23 august 2017 Proba obligatorie a profilului – proba Ec) - probă scrisă
24 august 2017 Proba la alegere a profilului şi specializării - proba Ed) - probă scrisă
25, 28 august 2017 Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română - proba A
28 august 2017 Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă - proba B
29-30 august 2017 Evaluarea competenţelor digitale - proba D
30-31 august 2017 Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională - proba C
1 septembrie 2017 Afişarea rezultatelor (până la ora 16,00) şi depunerea contestaţiilor (orele 16:00 - 20:00)
2 - 5 septembrie 2017 Rezolvarea contestaţiilor
6 septembrie 2017 Afişarea rezultatelor finale