MENIU

SUA, ultimatum pentru țările sud-americane: Izolați-vă de Coreea de Nord!

Vicepreşedinte american Mike Pence, aflat în vizită în Chile, a cerut miercuri Braziliei, Peru, Chile şi Mexicului să rupă legăturile cu Coreea de Nord, adăugând că "toate opţiunile" sunt pe masă în ceea ce priveşte criza nord-coreeană.

"Statele Unite acordă o mare importanţă izolării diplomatice în curs a regimului Kim Jong Un şi cerem astăzi ferm autorităţilor din Chile, cerem Braziliei, Mexicului şi Peru să rupă toate legăturile diplomatice şi comerciale cu Coreea de Nord", a spus Pence într-o conferinţă de presă comună cu preşedintele chilian Michelle Bachelet.

Preşedintele american Donald Trump a avertizat săptămâna trecută Phenianul că SUA vor trece Coreea de Nord prin 'foc şi furie de o manieră nemaivăzută în lume' dacă îşi va pune în practică planurile de lansa rachete spre Guam, scrie Agerpres.

După declaraţiile lui Trump, liderul de la Phenian a anunţat marţi că suspendă proiectul nord-coreean de lansare de rachete către Guam, principalele ţări implicate în acest dosar dând semne că doresc o detensionare a situaţiei actuale din Peninsula Coreeană.

Pence a adăugat în conferinţa de presă că există motive de speranţă în legătură cu situaţia din Coreea de Nord.

"Administraţia noastră a primit sprijinul naţiunilor din întreaga lume şi, aşa cum a afirmat şi preşedintele Trump în această dimineaţă, începem să vedem progrese în rezolvarea crizei nord-coreene", a mai spus Mike Pence.

Mai multe articole despre:
Coreea de Nord SUA avertisment mike pence