MENIU

SUA: Începând de săptămâna viitoare, vaccinul anti-Covid va fi distribuit și în farmacii

Distribuție vaccinuri Covid farmacii

Statele Unite vor începe să livreze dozele de vaccin Covid-19 direct din farmacii, începând de săptămâna viitoare. Transportul inițial de 1 milion de doze va merge la 6.500 de faramcii începând cu data de 11 februarie, a declarat Jeffrey Zients, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-Covid-19 al administrației Biden.

Statele americane au fost lăsate de administrația Trump să-și elaboreze propriile planuri de distribuție avaccinuriloe anti-Covid, astfel că unele dintre ele au optat pentru utilizarea farmaciilor pentru a ajuta la administrarea vaccinului către anumite grupuri socio-profesionale, cum ar fi lucrătorii din domeniul sănătății.

Farmaciile care primesc vaccinul direct de la guvernul federal vor trebui să urmeze în continuare liniile directoare ale statului în care se află pentru a determina ce categoriile de populație eligibile. Americanii ar trebui, astfel, să verifice site-ul farmaciei locale pentru a face o programare dacă se încadrează într-unul dintre grupurile prioritare din statul în care se află, a mai spus oficialul.

Potrivit lui Zients, primele farmacii care vor primi vaccinul de la guvernul federal vor fi cele care sunt cele mai bine situate pentru a ajunge la persoanele cu risc crescut de boli severe și populațiile „vulnerabile din punct de vedere social”.

Într-o primă fază, vorbim despre peste 6.500 de farmacii vor primi vaccinul, care va fi administrat gratuit, persoanelor eligibile.

Ulterior, numărul farmaciilor care vor primi serul ar trebui să ajungă la 40.000. Guvernul va distribui, astfel, în jur de un milion de doze în fiecare săptămână, potrivit NbC News.