MENIU

SUA avertizează: Rușii vor să fraudeze alegerile din Europa. Cum plănuiește Kremlinul să destabilizeze România

SUA avertizează: Rușii vor să fraudeze alegerile din Europa

Rușii vor să fraudeze alegerile din Europa. Moscova și-a pregătit strategia și pentru alegerile din România de anul viitor. Planul oficialilor ruși este să creeze tensiuni și să destabilizeze.

Rusia deschide un nou front de luptă la alegerile din 2024 - destabilizarea Europei și a Americii. 

Autoritățile SUA au publicat o evaluare a serviciilor de informații americane trimisă în peste 100 de țări. Aceasta constată că Moscova folosește spioni, social media și mass-media de stat rusă pentru a eroda încrederea publicului în integritatea alegerilor democratice.

„Informațiile noastre indică faptul că înalți oficiali guvernamentali ruși, inclusiv Kremlinul, văd o miză importantă în acest tip de operațiune de influență și o percep ca fiind eficientă”, se afirmă în raport.

Un înalt oficial al Departamentului de Stat a transmis, sub condiția anonimatului, că Rusia a fost încurajată să-și intensifice operațiunile de influență electorală după succesul său în amplificarea dezinformării despre alegerile din SUA din 2020 și din timpul pandemiei.

Klaus Iohannis, avertisment sumbru înainte de alegerile din 2024: „Să rămânem vigilenți în fața curentelor EXTREMISTE”

Rusia desfășoară de multă vreme operațiuni pentru a degrada încrederea publicului în integritatea alegerilor. The Hill scrie că alegerile din 2024 ar putea să fie sfârșitul democrației, așa cum o știm noi și face o analiză a scenei politice din SUA. 

Conform revistei americane, principalele linii de operare ale Kremlinului sunt:

Dezinformare: Aproape trei din 10 americani – și 68% dintre republicani – spun că încă cred că Trump a câștigat alegerile, chiar dacă toate dovezile demonstrează contrariul.

Ramona Bădescu a intrat în AUR, dar este împotriva tradițiilor susținute de partid

Factorul infracțiunii: Trump se confruntă cu 91 de acuzații de fraudă în patru dosare penale care includ infracțiuni fundamentale împotriva democrației. E posibil ca alegătorii să nu știe până în ziua alegerilor dacă Trump este un infractor condamnat a cărui principală motivație ar putea fi câștigarea președinției, astfel încât să se poată ierta.

Neîncredere în sistem: alegătorii nu au încredere în Colegiul Electoral. Istoria recentă a SUA a dat președinția de două ori candidaților care au pierdut votul popular. Așa a învins-o Trump pe Hillary Clinton în 2016. Acum, 65 la sută dintre americani doresc ca votul popular să decidă președinția.

Pierderea încrederii în democrație: cercetările opiniei publice arată că încrederea în democrație și în guvern este peste tot pe hartă, peste 60% dintre americani raportând că au puțină încredere în viitorul sistemului politic. 77 la sută cred că țara se mișcă în direcția greșită; 52 la sută sunt de acord că „cele mai bune zile ale Americii au trecut”

S-au emis citațiile pentru cei implicați în jaful de un miliard de euro. Când vor ajunge Cîțu, Voiculescu și Mihăilă în fața justiției