MENIU

Stupoare la NASA. Un semnal radio venit din spaţiu a repetat acelaşi mesaj

NaSA

Situaţie fără precedent în lumea ştiinţifică. Astronomii care caută semne ale vieţii inteligente în spaţiul cosmic au receptat pentru prima dată un mesaj radio repetitiv, transmite UPI.com.

Anunţul a fost făcut în cadrul proiectului de 100 milioane de dolari, Breakthrough Listen, de căutare a unor semnale radio venite din spaţiu.

Potrivit astronomilor, au fost detectate 15 impulsuri radio repetitive, puternice, care provin dintr-o galaxie aflată la o distanţă de 3 miliarde ani lumină.

Activitatea radio a fost detectată cu telescopul Green Bank din West Virginia. Este prima dată când undele radio se repetă în mod evident, ceea ce sugerează că nu e vorba de emisii întâmplătoare generate de activitatea stelară, ci mai degrabă e emisie intenţionată care ar putea fi elaborată de o civilizaţie avansată.

"Semnale de acest tip nu au mai fost niciodată semnalate", a declarat Andrew Siemion, director al Berkeley SETI Research Center.

Oamenii de ştiinţă nu exclud însă explicaţii independente de ipoteza extraterestră, incluzând aici posibilitatea de a veni de la stele neutronice cu câmpuri magnetice extrem de puternice.

Mai multe articole despre:
NASA semnal radio