MENIU

STUDIU - Cum a influențat vaccinarea numărul de infectări - Rezultate care atrag atenția

Studiu

Primul studiu european după vaccinare arată că infectările au scăzut cu 80% la cinci săptămâni după prima doză de vaccin.

Infecțiile cu Sars Cov2 au scăzut cu 80%, la cinci săptămâni după prima doză de vaccin Pfizer, Moderna sau AstraZeneca. S-a întâmplat în Italia, o ţară puternic lovită de pandemia de coronavirus. Este primul studiu pe tema imunizării populaţiei, realizat în Uniunea Europeană. 

Infecțiile cu COVID-19 la adulți de toate vârstele au scăzut cu 80% la cinci săptămâni după prima doză de vaccin Pfizer, Moderna sau AstraZeneca, potrivit unui studiu realizat în Italia, citat de Reuters.

Primul astfel de studiu realizat de o țară din Uniunea Europeană asupra impactului real al campaniei de imunizare a fost realizat de Institutul Național de Sănătate din Italia (ISS) și Ministerul Sănătății pe 13,7 milioane de persoane vaccinate la nivel național.

Oamenii de știință au început să studieze datele din ziua în care a început campania de vaccinare, pe 27 decembrie 2020, până pe 3 mai 2021.

Analiza a arătat că riscurile de infecție cu SARS-CoV-2, de spitalizare și de deces au scăzut progresiv după primele două săptămâni.

Mai multe articole despre:
vaccin coronavirus studiu