MENIU

Studiu China: Persoanele cu grupa de sânge A, predispuse să se îmbolnăvească de COVID-1

Cercetătorii chinezi din Wuhan susțin că persoanele cu grupa de sânge A (II) sunt mai predispuse la contactarea virusului COVID-19

Persoanele cu grupa de  sânge de tip A sunt mult mai predispuse să se îmbolnăvească de noul coronavirus față de cele cu grupa de sânge O, au descoperit cercetătorii chinezi într-un studiu citat de Daily Mail. Potrivit studiului realizat de cercetătorii chinezi din Wuhan, epicentrul bolii, persoanele cu grupa de sânge de tip A au mai multe șanse să moară din cauza COVID-19. Aceștia nu au reușit însă să găsească un răspuns privind legătura dntre grupa de sânge și numărul de decese înregistrate în regiune. 

La nivelul populației generale, grupa de sânge de tip O (34%) este mai frecventă decât cea de tip A (32%). La nivel statistic, distribuţia normală a grupei de sânge la cetăţenii din Wuhan este următoarea: 34% dintre oameni au grupa 0 şi 32% grupa A (II). Când vine vorba despre oamenii infectaţi cu noul coronavirus, lucrurile au stat însă diferit: 25% au grupa 0 şi 41% grupa A (II).

Studiul a fost realizat pe 2.173 de persoane diagnosticate cu coronavirus, inclusiv 206 de persoane care au murit după contractarea virusului, din trei spitale din Hubei. În plus, cercetătorii au comparat datele pacienților infectați din Wuhan cu 3.694 de persoane neinfectate din aceeași regiune. Astfel, dintre cei 206 de pacienți care au murit, 85 au avut grupa de sânge de tip A, echivalent cu 41% din totalul decesele.

Potrivit rezultatelor studiului, doar 52 dintre persoanele decedate aveau grupa de sânge O, ceea ce reprezintă un sfert din totalul decesele. În condiții normale, doar 32% din oameni au grupa de sânge de tip O.

În ceea ce privește totalul infecțiilor cu COVID-19, incluzând persoanele decedate, a rezultat că 26% din personae aveau grupa 0 iar 38% grupa A.

Cercetătorii susțin însă că cercetarea ar trebui extinsă pe un grup mai mare de persoane pentru ca cifrele să fie mai fiabile.

Statistica întocmită de cercetătorii chinezi nu a fost încă validată şi de alţi oameni de ştiintă.

După cum știți, COVID-19 a infectat aproximativ 200.000 oameni din toată lumea şi a ucis 7.800 de persoane, 3.000 dintre decese provenind din China.

Mai multe articole despre:
studiu cercetatori chinezi grupe de sange covid19