MENIU

Studiu: Aproape jumătate din angajații care au copii vor ca școala să înceapă normal

Studiu: Aproape jumătate din angajații care au copii vor ca școala să înceapă normal

Peste 45% dintre angajatii care au copii își doresc ca noul an scolar să înceapă în mod tradițional, în bănci, in timp ce doar un sfert optează pentru varianta exclusiv online, arată un sondaj efectuat de una dintre cele mai mari platforme de recrutare. Mulți părinții se plâng și de modul neclar în care autoritățile comunică măsurile ce ar urma să fie luate.

Alți 29% dintre prinții angajați prefera un sistem de hibrid, care să îmbine orele în sala de clasă cu cele online, de acasă.

Totuși, aproape jumătate dintre angajații care au răspuns sondajului sunt îngrijorați de lipsa de claritate a măsurilor anunțate de autorități, cu toate că au rămas mai puțin de trei săptămâni până la deschiderea anului școlar și se tem că va fi unul de sacrificiu educațional pentru copii.

Aproximativ 15% dintre părinți sunt direct îngrijorați că nu vor putea merge la serviciu din cauză că unitățile de învățământ nu se vor deschide.

Sondajul a fost efectuat în perioada 12-24 august 2020, pe un eșantion de 1.344 de utilizatori de internet din România, la comanda Bestjobs, una dintre cele mai importante platforme de recrutare online din România.

Toate datele acestui amplului sondaj le puteți citi pe Realitatea Financiară.