MENIU

Student din Iaşi, mort după o intervenţie chirurgicală şi infecţia cu o bacterie. Ultimul său mesaj

Un student din Iași și-a pierdut viața la 22 de ani. Tânărul a suferit o intervenție chirurgicală din care a ieșit cu bine, însă, la câteva zile după aceea, s-a produs o complicaţie extrem de rară şi Iulian Amariei a încetat din viaţă. Analizele de sânge au arătat şi urme ale infecţiei cu o bacterie extrem de periculoasă.

Iulian Amariei a fost internat la Clinica Sfântul Spiridon din Iași, unde a suferit, miercurea trecută, o intervenție chirurgicală, ca urmare a unei afecțiuni a colonului.

Vineri, tânărul era foarte optimist, scriindu-le prietenilor de pe Facebook următorul mesaj: "Vreau să vă mulțumesc din suflet și din inimă pentru tot ceea ce ați făcut în această perioadă foarte dificilă din viața mea. Fie că un un singur gând, mesaj sau chiar o donare de sânge. Acum mă aflu la chirurgie, am două zile de la operație și sper ca încet- încet să îmi revin și mă pun pe picioare. M-a impresionat profund mobilizarea voastră! Aveți grijă de voi și multă sănătate”.

Luni, 27 februarie, tânărul şi-a pierdut viaţa în urma unei complicaţii rare, enterită ne­crozantă postoperatorie formă gravă, care i-a atins majoritatea organelor interne, după cum au arătat medicii. „Este o complicaţie extraordinar de rară, cu o extindere nemaiîntâlnită, pen­tru că semne sunt nu numai la nivelul intestinului subţire sau al co­lonului, ci şi pe stomac, esofag, la nivel cardiac şi pulmonar. Eu nu aveam cum să-mi închipui o aşa evoluţie de-a dreptul dramatică“, a explicat profesorul Ştefan Georgescu, medicul care l-a operat pe pacient, conform Ziarul de Iaşi.

Analizele au arătat şi că în sângele tânărului s-au găsit, pe timpul internării, urme ale infecţiei cu bacteria Clostridium difficile.