MENIU

Structura MISTERIOASĂ scoasă la iveală de Google Earth - unde se află

Google Earth a scos la iveală un mister arheologic, relevat doar de imaginile surprinse de satelit. Structuri uriaşe de piatră, construite acum câteva mii de ani, se află într-o zonă greu accesibilă din Arabia Saudită, scrie LiveScience. 

Arheologii conduşi de David Kennedy de la Universitatea Western Australia le numesc "porţi", pentru că văzute de la înălţime par porţi. Structurile au fost construite acum 9000 de ani şi sunt în zone vulcanice, deşi există posibilitatea ca atunci când au fost ridicate să nu se fi fost zone imposibile pentru oameni.

Marea întrebare este de ce au fost construite aceste structuri. "Nu arată nici ca structuri unde locuiau oamenii şi nici ca nişte capcane pentru animale". Arheologul a descoperit structuri similare în Iordania, deşi acelea semănau cu capcanele pentru animale şi erau, cel mai probabil, folosite în acest sens.

Un cercetător susţine că şi-ar fi dorit ca arheologul să spună măcar o supoziţie privitoare la structuri, măcar pentru a descuraja speculaţiile privind originea extraterestră a acestor structuri.

Mai multe articole despre:
0 Arabia Saudită mister structuri