MENIU

„Străzi Deschise” în Capitală, mutat în Sectorul 1 în weekend - PROGRAMUL artistic și ce se schimbă în trafic

„Străzi deschise” în București

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, anunță că proiectul "Străzi Deschise" se mută, în acest sfârşit de săptămână, din centru în cartiere. Primul este Sectorul 1.

„În acest sfârșit de săptămână proiectul “Străzi Deschise” se mută din centrul orașului în cartier.

Mai precis, în sectorul 1, pe bd. Bucureștii Noi - Parc Bazilescu, unde, sâmbătă și duminică, vor avea loc activități sportive organizate de Proedus, ateliere de grafică și sculptură, spectacole de teatru și alte surprize pentru cei mici!

Duminică, 5 iunie, Muzeul Copiilor itinerant îi așteaptă pe cei mici cu expozițiile interactive “Wild West Kids” în Parcul Al.I. Cuza și “First Kids on Mars”în Parcul Drumul Taberei”, a anunțat Nicușor Dan pe Facebook.

PROGRAMUL din 4-5 iunie



TRAFICUL din Capitală, după mutarea proiectului Străzi deschise” în Sectorul 1

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Bucureşti - Ilfov (TPBI) a anunţat că troleibuzele liniei 97 vor circula pe un traseu modificat în mai multe zile de weekend, în perioada 4 iunie - 4 septembrie, iar pe traseul rămas neacoperit va funcţiona linia navetă de autobuz 697.

Măsura a fost decisă ca urmare a extinderii proiectului "Străzi Deschise - Bucureşti Promenadă Urbană". Ca urmare, traficul rutier va fi restricţionat pe Bd. Bucureştii Noi între Str. Jimbolia şi Str. Subcetate pe sensul spre centru, iar vehiculele vor circula în ambele direcţii pe sensul dinspre Str. Subcetate spre Str. Jimbolia, a precizat TPBI.

Linia de troleibuz 97 va funcţiona pe traseul de bază între terminalul "Piaţa Sfinţii Voievozi" şi intersecţia Bd. Bucureştii Noi/ Str. Pajurei, apoi pe un traseu modificat în ambele sensuri pe Str. Pajurei, Str. Dridu, până la capătul de linie "Dridu".

Pentru asigurarea transportului călătorilor pe Bd. Bucureştii Noi, tronsonul cuprins între podul Străulesti şi Bd. Gloriei, TPBI a dispus înfiinţarea liniei navetă de autobuz 697, care va funcţiona între terminalul "Străuleşti" şi capătul de linie "Piaţa Clăbucet", pe Bd. Bucureştii Noi, Calea Griviţei, Str. Clăbucet, Bd. Ion Mihalache, cu întoarcere pe Bd. Ion Mihalache, Calea Griviţei, Bd. Bucureştii Noi.