MENIU

Strategie nouă în campania de vaccinare COVID-19 în România - Bilanțul va fi anunțat săptămânal de INSP, nu de CNCAV

Strategie nouă în campania de vaccinare COVID-19 în România Foto: Profi Media

Comitetul de coordonare a vaccinării a anunțat că bilanţul vaccinărilor va fi comunicat săptămânal, de către INSP, începând din 14 martie.

Decizia face parte din tranziţia activităţii către Ministerul Sănătăţii.

 ”Săptămâna aceasta este ultima în care datele despre vaccinarea împotriva COVID-19 se realizează zilnic. Începând de luni, 14 martie a.c., datele privind vaccinarea persoanelor din România vor fi comunicate săptămânal de către Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP)”, a transmis, joi, CNCAV, condus de secretarul de stat Andrei Baciu.

Instituţia precizează că această măsură face parte din Planul tranziţiei activităţii de vaccinare împotriva COVID-19 de tip campanie către Programul Naţional de Vaccinare al Ministerului Sănătăţii.  

”Se vor asigura în continuare operaţiunile logistice şi de depozitare şi se va urmări identificarea celor mai bune soluţii de trecere la Ministerul Sănătăţii a responsabilităţii privind vaccinarea populaţiei împotriva COVID-19. Astfel, în perioada următoare, se vor derula acţiuni procedurale specifice prin care să se asigure transferul gradual şi al activităţilor nemedicale desfăşurate de către Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea, conform reglementărilor stabilite prin decizia de înfiinţare, inclusiv prin preluarea de către instituţiile implicate în continuare a responsabilităţii asigurării operaţiunilor logistice şi de depozitare”, a mai transmis CNCAV. 

Instituţia mai precizează că vaccinarea anti-COVID-19 se va desfășura în continuare.

„Astfel, în perioada următoare, se vor derula acțiuni procedurale specifice prin care să se asigure transferul gradual și al activităților nemedicale desfășurate de către Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea, conform reglementărilor stabilite prin decizia de înființare, inclusiv prin preluarea de către instituțiile implicate în continuare a responsabilității asigurării operațiunilor logistice și de depozitare. Acest proces, care se va desfășura pe parcursul următoarelor săptămâni, va urmări identificarea soluțiilor optime, astfel încât vaccinarea populației împotriva COVID-19 să fie asigurată în continuare în cele mai bune condiții, într-un mediu sigur, susținut de profesionalismul personalului medical”, se mai arată în informarea CNCAV.

Până miercuri, 9 martie, în România au fost vaccinate cu două doze 8.077.224 persoane, alte 8.114.789 fiind vaccinate cu o doză şi 2.544.181 cu doza booster.