MENIU

Strategia Ucrainei în situația dramatică de la Mariupol - 10.000 de soldați ruși sunt deja lângă orașul-port. HARTA

Război Ucraina-Rusia - Mariupol Foto: Profi Media

Mariupol încă rezistă, chiar dacă este deja încercuit de 10 mii de soldați ruși. 

Ministrul ucrainean al apărării, Oleksii Reznikov, avertizează că în apropiere de Mariupol sunt peste 10.000 de soldați ruși care încearcă să cucerească orașul.

Sursă Foto: BBC

Ministrul Reznikov a vorbit miercuri despre masarea rușilor din jurul Mariupolului jurnaliştilor străini. Declarațiile au fost făcute în timpul unei vizite în oraşul Gostomel, regiunea Kiev, distrus de invadatorii ruşi, scrie Unian.net.

Autoritățile au anunțat că soldații ucraineni continuă să apere Mariupol.

„Ei încă luptă și rezistă - peste 10 mii de soldați ruși sunt lângă Mariupol”, a spus Reznikov.

Pe de altă parte, Ministerul rus al Apărării a anunțat că portul maritim este sub controlul său, dar primarul Mariupol, Vadim Boichenko, a declarat că situația din Mariupol este dificilă, dar orașul rămâne ucrainean. În plus, consilierul primarului din Mariupol Petro Andriușcenko a respins și informațiile rușilor potrivit cărora peste 1.000 de pușcași marini ucraineni s-ar fi predat în orașul-port asediat.

În același timp, una din variantele avansate de partea rusă este organizarea tocmai la Mariupol a paradei de Ziua Victoriei de 9 mai. Autoritățile locale din orașul devastat de ruși susțin că acest scenariu este cât se poate de real.

Planul halucinant al lui PUTIN: PARADĂ de 9 mai la Mariupol. Orașul-martir, prezentat ca „pradă de război”