MENIU

Strategia „echipei câștigătoare” la congresul PNL din 25 septembrie: Cîțu se teme și vrea să-și asigure victoria prin TRIAJ - DOCUMENT

Florin Cîțu și „echipa câștigătoare” din PNL

Tabăra Cîțu din PNL a găsit soluția pentru a-și asigura victoria la congresul din 25 septembrie. Potrivit documentului obținut de Realitatea PLUS, la congresul PNL, delegații vor fi triați și lăsați să participe doar cei la care au trecut cele 10 zile de la imunizarea anti-COVID-19, precum și cu test sau dovada trecerii prin boală. Adresa internă trimisă către filialele PNL chiar marți, 14 septembrie, a fost prezentată, în exclusivitate, la „Culisele statului paralel”, cu Anca Alexandrescu. 

Potrivit documentului, condițiile de participare la congresul PNL din 25 septembrie sunt vaccinarea anti-COVID-19, de la care trebuie să treaca cele 10 zile, după imunizare, test RT-PCR cu cel mult 72 de ore înainte și cu test rapid făcut în ultimele 48 de ore, precum și dovada trecerii prin boală.

Anca Alexandrescu a anunțat că „gurile rele spun că și-au luat încă o modalitate de a face selecția celor care trebuie să participe la vot, dar, pe baza evoluției îmbolnăvirilor se ia tot mai clar în calcul să se facă un congres online, ca să controleze și mai bine voturile”. 

Jurnalistul Andrei Bădin a comentat, marți, la „Culisele statului paralel”, situația provocată de trimiterea documentului intern al PNL și susține că situația din PNL de dinaintea congresului a fost provocată de președintele Klaus Iohannis.

„Totul se întâmplă cu voie de la președintele Iohannis. Binecuvântează acest simulacru de congres. Mai este o problemă cu acea adresă, era normal să fie semnată de dl Theodor Stolojan”, a declarat jurnalistul Andrei Bădin.

Adresa trimisă filialelor liberale din țară pentru informarea condițiilor în care vor putea participa la congresul PNL este semnată de secretariatul general al partidului, și nu de Comisia de organizare a congresului PNL, condusă de Theodor Stolojan. Secretarul general al PNL este Robert Sighiartău, din tabăra liberală ce îl susține pe Florin Cîțu la congres, împotriva lui Ludovic Orban.

Și jurnalistul Marius Ghilezan a comentat marți, la „Culisele statului paralel” adresa internă trimisă către filialele PNL.

„Nu știu cum mai rămâne atât de calm Ludovic Orban... Se pregătește un furt cum n-am mai vazut la un partid democratic in România, mă mir de calmul acestuia.

78 de mujahedini de ordin Cîțu au pornit o ofensivă inegală împotriva unui singur om. Ludovic Orban nu are oameni care să lupte pentru el. El este singur.

De ce e atât de mare incrâncenare? Ce vor sa facă cu acest partid mare, să-l scoată la vânzare?! 

Ultima soluție este ca delegații de drept să vină la congres. Statutul PNL spune ca reprezentanții de drept și cei aleși să participe la congres”, a declarat Marius Ghilezan, marți seară, la „Culisele statului paralel”. 

La rândul său, consultantul politic Dorin Iacob spune că „ideea să te duci cu aparat foto în cabina de vot e Bangladesh, e de pe cu totul altă planetă. Până la urmă, cei de la PNL vor veni cu autocarele 10.000 și vor face un congres cu alții”, făcând aluzie la cei din tabăra Cîțu.

Toate declarațiile făcute, în exclusivitate, la „Culisele statului paralel”, legate de documentul trimis înaintea congresului PNL pot fi urmărite AICI

Înregistrarea emisiunii „Culisele statului paralel” este disponibilă pe pagina https://www.realitatea.net/emisiuni//culiselestatuluiparalel