MENIU

Strategia de vaccinare împotriva COVID-19, publicată în Monitorul Oficial

Strategia de vaccinare împotriva COVID-19, publicată în Monitorul Oficial

​Strategia de vaccinare împotriva COVID-19 în România a fost publicată în Monitorul Oficial. Documentul indică procedurile și etapele, precum și principiile în funcție de care se va prioritiza accesul la tratament. Strategia indică faptul că, în etapa inițială, nu vor exista suficiente doze, așa încât distribuția lor trebuie pusă la punct. 

"Este de așteptat ca disponibilitatea și accesul la vaccinurile împotriva COVID-19 să fie limitate în etapele inițiale ce vor urma autorizării, din cauza capacității insuficiente de producție și a cererii extrem de ridicate. Prin urmare, este important ca modalitatea de alocare și distribuire a vaccinurilor să se facă în mod echitabil", se arată în document.

Potrivit documentului, prezentat de hotNews, vaccinarea se va realiaza în trei etape, în funcție de încadrarea în categortia de risc și de prioritate. În prima etapă, vaccinarea se va face la locul de mnuncă sau prin centre fixe și mobile. În etapele 2 și 3, vaccinarea se va face atât în centre fixe și mobile, cât și la medicul de familie sau la centre de genul drive-through.

sursă document hotnews.ro

 

 

Mai multe articole despre:
strategia de vaccinare vaccinare covid vaccin virus