MENIU

Stimulent financiar pentru elevii care nu au absențe

Metodă ingenioasă de a contracara absenteismul și abandonul școlar. Elevii din comuna argeșeană Corbi vor primi câte 100 de lei pe lună dacă nu vor avea nicio absență nemotivată. Dacă micuții lipsesc, sunt sancționați cu cinci lei din bonus, iar la cinci absențe se taie stimulentul, potrivit Realitatea TV.

Școala din comuna Corbi are 129 de elevi în clasele primare. Din această lună, toți vor primi bonusul de 100 de lei, dacă nu lipsesc de la ore fără motiv. 

"Eu o văd ca pe o investiție în capitalul uman, prin care încercăm să stabilizăm populația, pe deoparte, adică să nu mai plece în primă fază. Pe de a doua parte să-i încurajăm să facă copii, să crească natalitatea și să meargă la școală și să aibă rezultate bune la școală.", spune Virgil Baciu primarul comunei Corbi.

Stimulentul se reduce cu câte cinci lei la fiecare absență nemotivată. Iar cine lipsește de cinci ori, nu îl mai primește. Deocamdată, însă, nimeni nu vrea să îl piardă.

"Părinții sunt foarte cooperanți și mă informează de câte ori există o problemă cu copiii. Dacă este pe perioadă mai îndelungată îmi aduc scutire medicală.", spune Daniela Moisescu învățătoare.

De anul viitor, măsura ar putea fi extinsă și la învățământul gimnazial. 

Mai multe articole despre:
elevi absenţe