MENIU

Steve Bannon, fost consilier și ideolog al lui Trump, arestat pentru fraudă. Trump: Nu știu nimic

Steve Bannon, fost consilier și ideolog al lui Trump, arestat pentru fraudă

Steve Bannon, fost consilier al președintelui american Donald Trump, a fost arestat sub acuzaţia de fraudă în legătură cu o campanie de strângere de fonduri pentru construirea zidului la graniţa Statelor Unite cu Mexicul. Liderul de la Casa Albă a afirmat că nu știa nimic despre proiecul lui Bannon și că nu l-a mai văzut demult.

Fost strateg-şef la Casa Albă şi teoretician al dreptei naţionaliste americane, Bannon l-a consiliat pe Trump timp de aproximativ un an, până în august 2017, relatează BBC.

Acuzația pentru care a fost arestat acum Bannon se referă la faptul că el și câțiva apropiați au orchestrat o schemă pentru a escroca sute de mii de donatori în campania online „We build the wall”, care viza strângerea de fonduri pentru înâlțarea unui zid la granița cu Mexicul, pentru limitarea imigrației ilegale, a traficului de droguri și de carne vie. 

În campanie s-au strâns 25 de milioane de dolari, sumă din care Bannon a primit mai mult de 1 milion, pentru propriile cheltuieli. Consultantul urmează să apară în faţa unei Curţi de justiţie.

Bannon a fost unul dintre cele mai controversate persoanje din anturajul actualului lider de la Casa Albă și legătura acestuia cu lideri autoritari europeni Viktor Orban sau Matteo Salvini.

Mai multe articole despre:
Trump bannon consilier arestat frauda