MENIU

Ştergi imediat mailurile din SPAM? A verificat căsuţa de SPAM şi a descoperit că a câştigat o avere!

Dacă îţi ştergi automat toate mailurile primite în căsuţa de spam ai şansa să pierzi nişte şanse nesperate. E şi cazul scriitoarei australiene Helen Garner, care a descoperit, verificând căsuţa de spam din mailul său, că tocmai a câştigat o avere.

La prima vedere, mailul ajuns direct în căsuţa de spam părea a fi unul de înşelătorie clasică: Helen Garner era anunţată, de un angajat al Universităţii Yale, că are veşti foarte bune şi îi era cerut numărul de telefon, scrie Sydney Morning Herald. S-a dovedit a fi, însă, una dintre cele mai bune veşti ale vieţii, pentru că Yale vroia să o anunţe pe Garner că a câştigat unul dintre cele nouă premii Windham-Campbell, oferite anual din 2013 şi care sunt considerate unele dintre cele mai mari din lumea literară, fiind în valoare de 150.000 de dolari.

Cea mai recentă carte a lui Garner, The House of Grief, spune povestea unui bărbat care a condus maşina cu cei trei fii ai săi într-un lac artificial şi urmăreşte povestea procesului care a urmat după ce s-au înecat cei trei copii.

Autoarea dramatică irlandeză Abbie Spallen, şi ea laureată a premiului, a explicat că atunci când a primit un telefon cu vestea a suspectat, la rândul său, că e vorba despre o înşelătorie. Premiile Windham-Campbell sunt anunţate fără a fi prezentată lista finaliştilor, nu se înscrie nimeni, ci se fac nominalizări, fără a fi anunţaţi scriitorii.

Mai multe articole despre:
0 windham-campbell premiu literar helen garner