MENIU

STENOGRAME incendiare din ședința austerității - Contre puternice între liderii coaliției de guvernare

STENOGRAME incendiare din ședința austerității

Stenograme incendiare din ședința coaliției unde s-au dezbătut măsurile de austeritate pentru români. Au fost contre puternice între liderii PSD, PNL și UDMR. Marcel Ciolacu a propus noi taxe și impozite pentru românii cu venituri mai mari decât ale președintelui, iar Paul Stănescu vrea să se interzică cumulul pensiei cu salariul. Mai mult, liberalii s-au opus vehement acestor măsuri, drept urmare premierul Ciucă a cerut o analiză de la ministrul Finanțelor - Adrian Câciu. 

Marcel Ciolacu, președintele PSD: Deci cum facem? De unde luăm banii dacă nu veți să facem nimic? Sunteți în guvern, spuneți voi de unde să luăm banii? Cum faci deficitul la anul? Vă aduc aminte că am avut o iarnă ușoară, dar dacă va veni una grea?

Kelemn Hunor, președintele UDMR: Eu nu știu. Eu doar am spus că ar putea fi probleme.

Iulian Dumitrescu, prim-vicepreședinte PNL: Noi am crescut salariile și am făcut angajări. Nu am avea cum decât să dăm oameni afară.

Marcel Ciolacu, președintele PSD: Credeți că îi voi spune lui Câciu să omoare bugetarii? Nu se taie niciun salariu. Lumea trebuie liniștită. În schimb, nu mai vreau dezmăț la stat cu mii de angajări și pe tot felul de pile.

Adrian Câciu, ministrul Finanțelor PSD: Vă propun blocarea posturilor în sistemul public, cu excepția celor care au susținut deja proba scrisă a examenului.

Paul Stănescu, secretar general PSD: E normal, oameni buni, nu poți cumula pensia cu salariul la stat.

Kelemen Hunor, președintele UDMR: Vă spun că lumea va da în judecată și va câștiga. Și vom plăti ani de zile cum s-a mai întâmplat.

Marcel Ciolacu, președintele PSD: Să facem măcar pentru speciali, în primă fază. Nu este normal așa ceva. Augustin Zegrean are 120.000 de lei pe lună, fostul procuror general (Augustin Lazăr) are 130.000 de lei.

Nicolae Ciucă, președintele PNL: Eu vă spun că nu trebuie prin ordonanță, ci prin lege în Parlament. Altfel e neconstituțional.

Marcel Ciolacu, președintele PSD: Nu aduce nimic bun să o pasăm de la unii la alții. Nu ne ajută la nimic. Văd că atunci când e bine, e bine pentru toți, când e rău , e rău doar pentru unii.

Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte PNL: Sunt perfect de acord.

Marcel Ciolacu, președintele PSD: Să rămână impozitul de 16% pe profit, dar doar dacă este mai puțin de 1% din cifra de afaceri și să punem impozit pe tot ce depășește salariul președintelui.

Lucian Bode, secretar general PNL: Asta înseamnă impozit progresiv inclusive în privat. Altfel ar fi neconstituțional, iar PNL nu este de acord cu impozitul progresiv.

Nicolae Ciucă, președintele PNL: Ministrul Finanțelor să facă o analiză până săptămâna viitoare și să ne-o prezinte. 

Mai multe articole despre:
stenograme coalitie guvern austeritate