MENIU

Stelian Tănase: Putin nu mai trăiește cu picioarele pe pământ, parcă l-am văzut pe Ceaușescu

Stelian Tănase (sursă: FB)

Scriitorul și politologul Stelian Tănase a făcut o radiografie dură a discursului-fluviu susținut de președintele rus Vladimir Putin la forumul de la Sankt Petersburg. Potrivit acestuia, liderul de la Kremlin lasă impresia că încearcă să iasă cât mai bine din acest conflict, conștient că recunoașerea eșecului ar echivala cu finalul carierei sale. 

"Putin nu mai trăiește în realitate, chiar și discursul pe care l-a ținut arată că nu mai este cu picioarele pe pământ, în jurul lui este un conclav la care susținătorii lui ascultă și aplaudă, cum se întâmpla și la Ceaușescu, în ultimii lui ani", a afirmat scriitorul și politologul Stelian Tănase, în emisiunea "Controversat" de la Realitatea Plus.

Tănase a mai precizat că mesajele pe care le transmite Putin trebuie interpretate, în primul rând, ca indicații pe care le transmite propriului popor.

"Putin nu mai dă dovadă de realism, dar este silit și de situația lui de la Kremlin să vorbească într-un anumit fel, să transmită că situația este pozitivă, să nu ne mai plângem de atâtea lipsuri, cum a fost exemplul cu brânza franțuzească, dar amenință și că Occidentul o să aibă de suferit, poate mai mult.

Nu cred această ultimă parte, sigur, e o părere, dar el nu poate duce lucrurile mai departe, el trebuie să păstreze un surogat de măsuri politice, care să-i permită să devină un soi de mumie politică, asemeni lui Lenin, a afirmat Stelian Tănase, la Realitatea Plus.