MENIU

Stela Popescu, o viață pe scenă: "Eram îndrăgostită de personaje, de ceea ce construiam"

Are 55 de ani de carieră, dar şi acum, când urcă pe scenă, are emoţii. Ar dura o săptămână numai să îi enumeri piesele de teatru, producţiile radiofonice, filmele, serialele, cupletele şi monologurile. Toate au făcut românii să râdă până la lacrimi. Știți cu siguranță despre cine vorbim... Stela Popescu! A fost gazda, din această săptămână, a emisiunii "Acasă la oamenii Realităţii", moderată de Alexandra Păcuraru.

Stela Popescu a dezvăluit, în emisiunea "Acasă la Oamenii Realităţii", câteva din secretele unui artist desăvârşit.

Personajul i-a dat întotdeauna bucuria şi sensul vieţii.

"Eu eram îndrăgostită de ceea ce se cheamă personaje, de lucruri pe care le construiam. Și acum când intru pe scenă am emoții", spune Stela Popescu.  

Atunci când şi-a făcut intrarea în televiziune, a fost un pas extrem de greu. Şi asta pentru că existau persoane care supravegheau atent toate înregistrările.

"După emisiune imediat, era un domn "Topor" îl chema, l-au chemat pe Dan sus. A zis 'cine e asta, care a prezentat acum emisiunea?'. Stela Popescu. 'Și cine e?'. Studentă la Facultatea de Artă. 'S-o mai chemi că e foarte bună'. Și din clipa aia nimeni nu a mai avut frică să mă cheme", își amintește Stela Popescu. 

Totodată, Stela Popescu a dezvăluit şi care sunt artiştii săi preferaţi, din generaţia actuală.

"Sunt foarte mulți actori talentați și cântăreți talentati. Foarte mulți. Ți-am spus de Loredana. Pot să îți spun de Andra, care e foarte autentică și foarte bună și cântă variat și e o pătimașă, încărcată de sentimente", apreciază Stela Popescu. 

Deşi a avut ocazia să colinde lumea, spune că nicăieri nu este ca acasă.

"De câte ori stau acolo, mai mult de două săptămâni, vreau acasă. Iar când intru acasă, zic 'Doamne, ce țară frumoasă avem' și rămân la această convingere și nu mi-am dorit niciodată să plec în altă parte", mai spune Stela Popescu.

Stela Popescu s-a născut în 1935, în Basarabia, într-o familie de învăţători modeşti. Avea doar opt ani când tatăl său a fost deportat în Siberia. Atunci, mama ei a luat-o de mână şi s-au refugiat în România. De la ea a învăţat cum să fie puternică şi să treacă peste toate greutăţile.

Mai multe articole despre:
Stela Popescu Acasă la oamenii Realităţii