MENIU

Statul vrea să vândă 65.000 de hectare de TEREN. "Stăm pe o mină de bani"

<p>Terenurile sunt &icirc;ncă sub-evaluate &icirc;n Rom&acirc;nia</p>

România ar putea obţine „câteva miliarde de euro“ din vânzarea a 65.000 de hectare de teren, aflate în proprietatea statului, dar care sunt folosite de către societăţi care între timp au fost privatizate, a declarat Stan Popa, preşedintele Autorităţii pentru Administrarea Activelor Statului (AAAS).

„AAAS stă pe o mină de bani: terenurile companiilor vândute. Acestea nu au certificate de atestare şi titlu de proprietate, astfel că nu au fost incluse în capitalul social al companiilor privatizate. Statul este privat în acest fel de calitatea de acţionar şi deci de sume imense de bani. Am identificat 65.000 de hectare în aceste societăţi, care valorează sume imense, de ordinul miliardelor de euro. Noi vrem ca terenurile să fie incluse în capitalul social, statul primeşte acţiuni pe acestea şi apoi investitorii au dreptul de preempţiune de a le cumpăra", a afirmat Popa pentru Adevarul.

Din aceşti bani ar putea fi ulterior despăgubiţi cei care mai au de încasat sume de la Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP), a mai completat el.

Oficialul a spus că instituţia pe care o conduce va face publică în perioada următoare lista terenurilor cu pricina şi a companiilor care le utilizează.

Mai multe articole despre:
terenuri hectare de teren