MENIU

Statul Major al Armatei Ucrainei: Ofensiva rușilor din Donbas, FĂRĂ SUCCES. Ținte civile, luate în vizor la Sumi și Tovstodubove

Ofensiva rusă în Donbas / Foto: Profi Media

Armata ucraineană spune că ofensivele trupelor lui Putin în regiunea Donbas nu au înregistrat până în prezent niciun succes. Cum nu pot avea succes pe câmpul de luptă, rușii recurg la atacul asupra țintelor civile, relatează The Kyiv Independent.

Mai exact, armata rusă a încercat fără succes să lanseze ofensive către Oleksandrivka și Bohorodychne din regiunea Donețk, precum și către Zolote și Komyshuvakha din regiunea Lugansk.

În plus de asta, trupele ruse s-au retras mai departe de Harkov și încearcă acum să împiedice ca unitățile lor să fie încercuite în apropiere de Izum, mai spun reprezentanții Statului Major.

În lipsa unui progres clar pe câmplul de luptă, Rusia continuă să tragă cu artilerie în ținte civile, spune armata ucraineană, care dă ca exemplu ceea ce se întâmplă în regiunea Sumi și, de asemenea, vorbește despre un atac aerian lansat în satul Tovstodubove.

"Astăzi, Rusia a epuizat toate resursele trupelor pregătite pentru luptă și nu vrea să admită că efectuează mobilizări pe ascuns în detrimentul rezerviștilor", a spus Vadym Skibitsky, un reprezentant al Ministerului Apărării, potrivit TPYXA News.