MENIU

Statele Unite se alătură țărilor care solicită călătorilor britanici test negativ COVID la intrarea pe teritoriul național

SUA se alătură statelor care solicită călătorilor britanici test negativ COVID la intrarea pe teritoriul său

SUA intră și ea pe lista statelor care iau măsuri vizavi de noua tulpină de coronavirus apărută în Marea Britanie. Astfel, toți pasagerii curselor aeriene care vin dinspre Regatul Unit către America vor avea nevoie de un test COVID-19 negativ înainte de îmbarcare, conform informațiilor transmise de Euronews. Informația a fost transmisă de  Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC) din Statele Unite.

Testul va trebui efectuat cu maximum trei zile înainte de îmbarcarea spre SUA, iar pasagerii britanici vor prezenta buletinul cu rezultatul companiei aeriene care operează în Regatul Unit. Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor spune că măsura va intra în vigoare de luni, 28 decembrie.

Dacă pasagerii refuză prezentarea testului COVID negative, compania aeriană care operează spre SUA va trebui să le refuse îmbarcarea. Agenția americană CDC spune că oricum traficul aerian dinspre Marea Britanie spre SUA fusese afectat din martie și până în prezent, scăderea fiind de 90% în perioada pandemică.

Săptămâna trecută, premierul britanic Boris Johnson afirmase că noua tulpină de coronavirus se răspândește mai rapid decât precedentele prin Anglia. Foarte multe state au blocat zborurile cu Marea Britanie de la momentul acestui anunț.

 

Mai multe articole despre:
SUA MareaBritanie noua tulpina coconavirus