MENIU

Statele Unite pun lacătul pe iahtul lui Putin. SUA anunță o nouă serie de sancțiuni pentru ruși

SUA pun lacătul pe iahtul lui Putin / Foto: Arhivă Profi Media

Iahtul președintelui rus, Vladimir Putin, urmează să fie confiscat. Decizia vine ca urmare a a noului pachet de sancțiuni pe care Statele Unite au anunțat că îl vor aplica Rusiei. Însă ambarcațiunea de lux a liderului de la Kremlin nu este singura pe care urmează să fie pus sechestru. 

Un nou pachet de sancțiuni împotriva Rusiei a fost adoptat de către SUA. Printre altele, de această dată este vizat și celebrul iaht al președintelui rus Vladimir Putin, Olympia. Pe lângă președinte și prietenii săi oligarhi, și Aleksandr Lukașenko a trecut pragul ambarcațiunii de lux, în timpul unei vizite de anul trecut.

Însă Olympia nu este singura ambarcațiune deținută de liderul de la Moscova pe care comunitatea internațională a decis să pună sechestru.

Printre iahturile pe care Putin nu mai poate să le folosească se află și The Graceful, una dintre cele mai luxoase ambarcațiuni ale președintelui rus.

Ambarcațiunea l-a costat pe președintele Rusiei 100 de milioane de dolari.

Însă Putin nu este singurul rus care este vizat de noul pachet de sancțiuni. Printre rușii sancționați se află și Maria Aharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe dar și omul de afaceri God Nisanov. 

Mai multe articole despre:
sua sanctiuni sua iaht putin iaht putin razboi