MENIU

Start-up Nation, un program greoi! Micii antreprenori, mai rău sunt încurcați de stat

Statul a promis că îi ajută, dar mai degrabă le netezeşte calea către faliment. Vorbim de micii antreprenori ale căror proiecte au ieşit câştigătoare în programul Start-up Nation. Numai că banii promişi de stat nu au ajuns încă la beneficiari. Iar când au cerut un termen aproximativ, antreprenorii au primit un răspun sec: aşteptaţi. Şi în acest timp, ei plătesc chirii, dobânzi şi taxe, potrivit Realitatea TV.

,,Este un program fără precedent în istoria României" se lăuda ministrul Ilan Laufer când vorbea, la începutul mandatului, despre Start-Up Nation. Antreprenorii ale căror proiecte s-au încadrat în cerinţe vor primi până la 200.000 de lei, adică peste 43.000 de euro. Există şi reguli pe care aceştia trebuie să le îndeplinească, iar acestea, conexate cu întârzierea plăţilor, pot face diferenţa între succes şi faliment.

Şi dacă tot a fost obligat să se angreneze deja în cheltuieli, acest antreprenor a decis să pornească investiţia pe cont propriu. Avantajul său este că a avut bani pe care să îi poată folosi, adică 25.000 de euro, numai până acum. Statul, iniţiatorul programului, nu le-a putut oferi un termen exact de implementare a programului, după cum a explicat tânărul, invitat în platoul Realitatea Plus.

Antreprenorii mai au o piedică. Angajaţii, care ar putea contribui la dezvoltarea noii afaceri, nu pot fi plătiţi prin intermediul programului Start-up Nation decât în momentul în care vin banii de la stat. Dincolo de toate acestea şi fără un răspuns clar, oamenii de afaceri înscrişi în program mai au o singură soluţie, dacă nu au propriile bugete. Să se împrumute de la bănci. Însă nu este o soluţie gratuită, deoarece ei trebuie să plătească dobânzi.

Până la această oră ministrul Ilan Laufer nu a putut fi contactat de Realitatea Tv.

 
Mai multe articole despre:
program finanţare start up nation