MENIU

STARE DE URGENȚĂ | Nelu Tătaru: ”Luarea unor măsuri mai grave depinde de creşterea numărului de cazuri GRAVE”

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, joi, la Braşov, că, în acest moment, nu se pune problema revenirii la starea de urgenţă, însă a menţionat că luarea unor măsuri "mai grave" depinde de creşterea numărului de cazuri grave.

"Noi trebuie să ne gândim la tot ce vine în decurs de o zi, o săptămână, 14 zile, evaluarea fiecărei zone, a fiecărui focar vechi sau nou constituit de COVID-19, a fiecărei zone, aglomerări umane sau urbane în care această transmitere poate fi accentuată, a fiecărei zone turistice de unde, odată infectaţi, cetăţenii noştri s-ar putea întoarce acasă, evaluarea atentă a anchetelor epidemiologie, vor face ca noi să putem să gestionăm acest moment, dar numai cu respectarea regulilor şi responsabilitate", a spus Tătaru, într-o conferinţă de presă.

Potrivit acestuia, adoptarea unor măsuri mai grave depinde de o eventuală creştere accentuată a numărului de cazuri care necesită spitalizare pe terapie intensivă.

"Aceste infectări au anumită gravitate. Dacă sunt asimptomatice sau cu simptome uşoare ca număr mare, nu este o problemă mare, dar dacă sunt grave, la persoane vârstnice, care vor supraevalua o stare sau aglomera secţiile ATI, atunci ne vom gândi şi la măsuri mai grave. Dar, în acest moment nu este cazul", a punctat ministrul Sănătăţii.

Mai multe articole despre:
nelu tataru coronavirus