MENIU

”Stăm aici ca niște câini, înghețăm ca proştii, ca amărâții ăia din Apuseni care au murit de frig"

16 drumuri naţionale, închise

COD PORTOCALIU. "Nu sunt în stare să curețe un drum, stăm să înghețăm ca proştii ca amărâții ăia din Apuseni care au murit de frig", "Stăm ca niște câini aici de nu știu câte ore. Să pună mâna pe lopeți și să dea drumul la mașini să circule", "Se termină benzina, ce facem?", sunt doar câteva dintre acuzaţiile şoferilor blocaţi în zăpadă în judeţul Buzău, revoltaţi că autorităţile nu îşi fac datoria cum trebuie.

COD PORTOCALIU. Șoferii trași pe dreapta de polițiști, în județul Buzău, și cărora nu le mai este permis să-și continue drumul din cauza viscolului sunt revoltați de măsurile luate de autorități și spun că echipajele de deszăpezire nu își fac treaba, în multe cazuri oamenii spunând că trebuie să ajungă la aeroport.

COD PORTOCALIU. La ieșirea din localitatea Oreavu spre Buzău, pe DN 2 E 85, mai multe autoturisme şi microbuze au fost trase pe dreapta. Oamenii sunt extrem de revoltați că nu sunt lăsați să-și continue drumul, deși, spun ei, dacă șoferii ar înainta cu viteză redusă nu ar fi probleme, transmite corespondentul Mediafax.

COD PORTOCALIU. Printre mașinile trase pe dreapta se află și un microbuz cu 12 persoane la bord, toate din zona Moldovei, care ar fi trebuit să ajungă la aeroport în București pentru a pleca în străinătate. Oamenii așteaptă de circa trei ore în frig și acuză autoritățile că nu le acordă atenție nici măcar cu un ceai. În plus, oamenii se tem că dacă se va termina combustibilul din rezervorul microbuzului cu care circulau vor îngheța de frig.

COD PORTOCALIU. "Nu sunt în stare să curețe un drum, stăm să înghețăm ca proştii ca amărâții ăia din Apuseni care au murit de frig. Avem bilete de avion, mergeam în Italia, aveam avion la 4 și jumătate. Ne-au zis că nu ne dau drumul. Cine ne plătește paguba?", spune revoltat unul dintre pasagerii microbuzului.

COD PORTOCALIU. "Stăm ca niște câini aici de nu știu câte ore. Să pună mâna pe lopeți și să dea drumul la mașini să circule", spune o pasageră revoltată care susține că este însărcinată.

COD PORTOCALIU. "Se termină benzina, ce facem? Trebuia să ajung la aeroport să ajung la Vicenza, aveam mâine dimineață avion, dar am plecat mai devreme ca măsută de precauție. Înghețăm, eu înțeleg, dar nu e zăpada așa de mare, șoseaua e bună, nu înțeleg de ce nu ne lasă să mergem cu viteză mică? Ce facem stăm și înghețăm de frig pentru că se termină benzina?",a spus o femeie din Tecuci care ar fi trebuit să ajungă în Italia.

COD PORTOCALIU. "Șoferii trebuie să înțeleagă că odată restricția impusă, nu îi vom lăsa să treacă. Mulți dintre ei sunt recalcitranți, dar ei nu știu care e situația pe traseu. Sunt zone în care vizibilitatea este foarte redusă și nu se poate circula. Șoferii care pleacă la drum în aceste condiții nu știu ce ii așteaptă pe drum. Să se înțeleagă foarte clar. Închidem drumurile pentru că nu se mai poate circula, nu pentru că așa vrem noi. Riscul este foarte mare, mai ales în zonele descoperite din câmp", a declarat, sâmbătă, Vasile Nicolae, șeful Serviciului Rutier din cadrul IPJ Buzău.

COD PORTOCALIU. Sâmbătă dimineaţă, avertizarea de cod portocaliu de viscol a fost extinsă la 18 judeţe din sudul şi sud-estul ţării, până duminică la ora 22.00. Potrivit noii avertizări a ANM, se află sub cod portocaliu de viscol, până duminică seară, judeţele Mehedinţi, Gorj, Dolj, Olt, Vâlcea, Argeş, Teleorman, Girgiu, Dâmboviţa, Ilfov, inclusiv municipiul Bucureşti, Călăraşi, Ialomiţa, Prahova, Buzău, Brăila, Tulcea, Vrancea şi Galaţi.

Transportatorii acuză CNADNR că pune în pericol viața șoferilor

"CNADNR este direct raspunzatore pentru haosul provocat in ultimele ore pe sosele Romaniei si trebuie sa plateasca daune tuturor utilizatorilor infrastructurii rutiere „intretinuta" necorespunzator", se arată Federația Operatorilor Români de Transport.

"CNADNR este direct raspunzatore pentru haosul provocat in ultimele ore pe sosele Romaniei si trebuie sa plateasca daune tuturor utilizatorilor infrastructurii rutiere „intretinuta" necorespunzator.

Din cauza lipsei de interventie cu material antiderapant si a unei proaste gestionarii a informatiilor puse la dispozitia participantilor la trafic, soselele din sudul Romaniei au devenit o adevarata capcana.

Din nou lipsa parazapezilor in zonele afectate anual de viscol coroborat ghetii formate la nivelul asfaltului cum este si cazul autostrazii A1 au condus la evenimente rutiere grave in care au fost implicate zeci de masini.

Totodata trebuie mentionat ca sistemul de monitorizare si informare asupra traficului, infrastructurii si conditiilor de circulatie pe autostrazile A1 si A2 nu au anuntat in timp util participantii la trafic cu privire la accidentele produse si astfel s-a ajuns in situatia de carambol.

In urma acestor evenimente viata participantilor la trafic a fost pusa grav in pericol in timp ce autovehiculele au fost grav avariate, multe dintre acestea fiind avarii totale.

In cazul in care evenimentele meteorologice ar fi aparut in timpul spatamanii proportiile dezastului ar fi fost mult mai mari avand in vedere traficul comercial de pe soselele Romaniei.

Comandamentul de iarna din nou nu a functionat corespunzator ajungandu-se la situatia in care informatiile transmise sunt contradictorii in ceea ce priveste drumurile inchise sau deschise circulatiei.

Iar site-ul CNADNR se actualizeaza in functie de solicitarile presei.

Intre timp Ministerul Transporturilor doarme adancit in somnul vesnic al incompetentei, nepotismului si iresponsabilitatii.

Federatia Operatorilor Romani de Transport solicita public Guvernului Romaniei sa ia masurile ce se cuvin impotriva celor ce se fac raspunzatori pentru situatia creata", se arată în comunicatul remis de Federația Operatorilor Români de Transport.

 

 

Mai multe articole despre:
vreme rea cod portocaliu