MENIU

S.R. Stănescu: Și dacă nu se rupe, Coaliția va fi grav afectată de această criză

Sorin Roșca-Stanescu

Chiar dacă actuala criză politică nu va duce la ruperea Coaliției, urmările vor fi extrem de grave pentru guvernare, este de părere jurnalistul și analistul Sorin Roșca Stănescu. Într-o intervenție la Realitatea Plus, acesta a afirmat că, în opinia sa, niciuna dintre taberele aflate în conflict nu va da înapoi. 

"E clar să sunt trei grupări care, asemeni unor plăci tectonice, se mișcă tot mai violent și, inevitabil, vor duce la ruperea Coaliției sau, în cel mai bun caz, se va produce la o fractură foarte gravă.

Pentru mine e limpede, în acest moment, că forul statutar al USR Plus a decis să meargă mai departe cu o singură condiție "fără premierul Cîțu", în timp ce PNL, exceptându-l pe Ludovic Orban și susținătorii săi, este decis să meargă mai departe cu Cîțu. 

Partea mai interesantă este că USR Plus a decis ceva mai mult, să facă o moțiune de cenzură sau să susțină o moțiune de cenzură împotriva guvernului Cîțu, dar din care face parte. Deci am putea asista la o reeditarea unor evenimente unice în lume, când PSD și-a dat de 2 ori jos propriul guvern", a afirmat SRS.

IOHANNIS E LA CURENT, MIZA SUNT MODIFICĂRILE DIN JUSTIȚIE

Jurnalistul a mai precizat că este greu de crezut că președintele țării nu urmărește îndeaproape criza și că nu are o contribuție la ea.

"Iohannis este la curent, s-a sfătuit cu Cîțu și, nu știu din ce motive, îl sprijină pe acesta. Mai este de remarcat un lucru: această Coaliție a venit la putere invocând faptul că PSD a atentat la statul de drept, a încercat să-și aservească Justiția și Procuratura, iar acum coincidența stranie este că în câteva zile trebuie definitivată lista șefilor din parchete și (...) este de presupus că PNL nu a dorit ca de această operațiune să se ocupe USR", mai afirmat Sorin Roșca Stănescu.