MENIU

Sputnik exultă după desemnarea lui Dăncilă în cursa pentru Cotroceni: ”Moscova" a avut 100% dreptate

Dăncilă, eroina agenției Sputnik
Dancila, eroină la Sputnik

Agenția rusă de presă Sputnik, apropiată de Kremlin, anunță, într-un editorial cu care deschide pagina de site în limba română, că s-au adeverit previziunile făcute de "Moscova" cu privire la desemnarea Vioricăi Dăncilă drept candidatul PSD pentru alegerile prezidențiale din România.

Agenția de presă finanțată de Moscova amintește că a desemnat-o pe Viorica Dăncilă, în decembrie 2018, drept „Omul Politic Român al Anului Centenarului" – și că pe 7 ianuarie 2019 Sputnik anunța că "se profilează drept candidatul cel mai probabil".

În articolul intitulat S-a terminat - PSD a decis! "Moscova" a avut 100% dreptate!, jurnalistul Dragoș Dumitriu remarcă ironic că agenția rusă considerată la București ca fiind "propaganda Rusiei" a intuit încă de anul trecut potențialul de "prezidențiabil" al lui Dăncilă.

"În ianuarie remarcam că ironia lui Iohannis începe să semene a... teamă de femei! 'Am impresia că marile probleme ale lui Iohannis sunt femeile – mai întâi Kovesi, apoi Viorica Dăncilă, acum Oana Vasilescu, ba chiar și propria soție. Am impresia că Iohannis începe să se teamă de femei, ceea ce e grav', spuneam pe 22 ianuarie", scrie analistul Sputnik.

Acesta mai spune că "fără dubii, 'Moscova'... nu a avut dreptate, ci Sputnik Moldova-România, care a analizat și a ajuns la concluzia încă de la finele lui 2018 că Viorica Dăncilă va fi candidatul PSD" și cere scuze din partea celor care a acuzat agenția de fake news și branding pro-Dăncilă.

Mai multe articole despre:
sputnik news