MENIU

Spitalul SRI a primit 7 răniți după incendiul din București. Zeci de agenți SRI au donat sânge

Directorul Serviciului Român de Informații a dispus în noaptea de 31 octombrie, în urma situației de criză generate în București, ca Spitalul Clinic de Urgență Prof. dr. Agrippa Ionescu să intre în dispozitivul de urgență pentru primirea și tratarea răniților, anunță un comunicat SRI.

"În Unitatea de Primiri Urgențe, au fost internate 7 persoane, dintre care 4 cu răni foarte grave și 3 intoxicate cu fum. Dintre cele 7 persoane, două au cetățenie spaniolă și una cetățenie italiană. Pacienții internați la Spitalui Clinic de Urgență prof.dr.Agrippa Ionescu beneficiază de cea mai atentă monitorizare medicală și de tratament adecvat stării lor de sănătate. SRI a ținut legătura permanent, din momentul debutului crizei, cu viceprim-ministru Gabriel Oprea, secretarul de stat Raed Arafat și sistemul medical de urgență. Datele sunt comunicate în permanență către MAI și Ministerul Sănătății. Conducerea Serviciului își exprimă solidaritatea față de cei afectați de incendiu și transmite condoleanțe familiilor îndoliate", precizează comunicatul.

Purtătorul de cuvânt al SRI, Ovidiu Marincea, a declarat totodtă că mai mulți ofițeri SRI au donat sânge pentru victimele incendiului din clubul Colectiv. De asemenea, acesta a mai informat că unul dintra pacienții străini internați la spitalul SRI este în stare mai gravă, având arsuri pe 45% din suprafața corpului.

”Și SRI a donat sânge. A fost nevoie și de Spitalul SRI. Avem șapte pacienți internați, din care trei sunt cetățeni străini - doi spanioli și un italian- . Reprezentanții consulatelor acestor țări s-au prezentat la spital”, a declarat purtătorul de cuvânt al SRI, Ovidiu Marincea, la Realitatea TV.

Acesta a mai precizat că starea pacienților străini, în special a pacientului italian, nu este una bună. ”Starea lor nu este cea mai fericită, mai ales în cazul cetățeanului italian. Acesta are arsuri pe 45% din suprafața corpului, Starea celorlalți este stabilă. Mai avem încă doi pacienți care sunt intubați. Evoluția lor este neașteptată”.

”SRI dă dovadă de solidaritate în această tragedie națională”, a mai declarat Ovidiu Marincea.