MENIU

Spital din România,obligat să plătească daune uriaşe familiei unui bărbat pe care l-a lăsat să moară

<p>Cazul transfuziei greşite de la Spitalul de Arşi.Medicul şi asistenta, urmăriţi penal pentru ucidere</p>

Spitalul Sfântul Ioan, obligat să plătească despăgubiri pentru decesul unui bolnav. Decizia în premieră a fost luată de magistraţii de la Curtea de Apel Bucureşti. Acum, unitatea medicală trebuie să plătească daune de 125.000 de euro. Pe de altă parte, medicii au fost achitaţi de Judecătoria Sectorului 4. Soluţia a fost menţinută şi de Curtea de Apel pentru că procurorii nu au contestat-o. Contactaţi de Realitatea TV, reprezentanţii spitalului nu au oferit nicio explicaţie până la această oră.

Gheorghe Florea a ajuns în urmă cu 9 ani, în ajunul Crăciunului, la Spitalul Sfântu Ioan din Capitală. Medicii de aici nu s-au ocupat aşa cum ar fi trebuit de acesta. Mai exact, ei nu i-au asigurat necesarul de sânge, iar acesta a murit la câteva zile de la internare. Iniţial, în plângerea familiei erau vizate şi două cadre medicale.

Cei doi medici au fost acuzaţi că nu au respectat standardele comunităţii medicale şi nici dispoziţiile legale atunci când l-au tratat pe Florea Gheorghe. În apărarea lor, doctorii au susţinut că era de datoria Institutului de transfuzie Sanguină să asigure rezerva de sânge.

Rudele pacientului au făcut plângere penală, dar Judecătoria Sectorului 4 i-a achitat pe cei doi şi nu le-a acordat despăgubiri rudelor.

Decizia a fost contestată atât de familie, cât şi de procurori, însă ulterior anchetatorii au retras apelul. Astfel, magistraţii de la Curtea de Apel Bucureşti au menţinut achitarea medicilor judecaţi pentru ucidere din culpă şi au decis să acorde despăgubiri familiei. Spitalul Sfântu Ioan trebuie să plătească acum rudelor decedatului 125.000 de euro.